Baia Mare: Transporta utilaje în loc de cherestea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un borşean este cercetat după ce poliţiştii au găsit în tirul pe care îl conducea două utilaje furate din străinătate, în loc de cherestea.

Şirul utilajelor furate din străinătate şi găsite în zona Maramureşului istoric continuă, astfel că ieri, poliţiştii de frontieră maramureşeni au mai găsit un tractor şi un buldoexcavator într-un tir condus de un borşean, prin localitatea Moisei din Maramureş.

Oamenii legii aveau informaţii conform cărora, în tirul condus de către borşeanul Vasile S. de 28 de ani se aflau utilaje furate din străinătate. Astfel, poliţiştii de frontieră maramureşeni au vrut să oprească în trafic tirul, în localitatea Moisei din judeţ. Şoferul acestuia însă nu a oprit la semnalul lor, astfel că după o urmărire ca în filme, la o distanţă de aproximativ un kilometru, oamenii legii au reuşit să-l oprescă, tot în localitatea Moisei.

Tractor şi buldoexcavator în loc de cherestea
Borşeanul a declarat că transportă cherestea în tir, numai că poliţiştii de frotnieră au descopeirt altceva în interior.  „În urma controlului efectuat, în vagonul autotrenului s-au descoperit două vehicule, şi anume un tractor şi un buldoexcavator asupra cărora bărbatul nu a putut prezenta acte de provenienţă”, a declarat Iulia Utan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Maramureş, Iulia Utan.

Ea a mai precizat că utilajele au fost delcarate furate din străinătate şi că urmau să fie duse în judeţul Bistriţa. Năsăud pentur a fi ascunse. „În urma verificărilor şi a cercetărilor efectuate s-a stabilit că utilajele urmau a fi scoase de pe raza localitatii Borşa cu scopul de a le ascunde pe raza judeţului Bistriţa Năsăud”, a precizat ea.

Utilaje în valoare de 80.000 de euro
Cele două utilaje în valoare de peste 80.000 de euro au fost duse la sediul IJPF Maramureş din Sighetu Marmaţiei, iar borşeanului i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infrcţiunea de complicitate la furt. Organele de poliţie încearcă să descopere întreaga reţea de traficaţi implicaţi în aceste cazuri. „Totodată, cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţii infracţionale şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IJPF.

Cazul nu e singular
Cazul este unul aproape banal în zona Borşa Vişeu, după ce în urma acţiunii „Strada 2009” a poliţiei locale s-au mai descoperit şase utilaje despre care existau informaţii că au fost furate din Occident, de regulă din Spania sau Franţa. Tot în cadrul aceleiaşi acţiuni au mai fost depistate 10 autoturisme, de asemenea furate din străinătate. Două dintre utilajele ce valorează câteva zeci de mii de euro au fost descoperite la baza muntelui, la o altitudine de circa 1.000 de metri, fiind acoperite cu crengi de brad.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite