Baia Mare: Traficanţi de droguri arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri au fost arestaţi preventiv pentru 29 şi respectiv 18 zile, fiind cercetaţi pentru trafic de droguri de risc

Patru tineri cercetaţi pentru trafic de droguri de risc au fost reţinuţi şi au fost prezentaţi ieri după amiază în faţa instanţei, cu propunere de arestare prventivă pentru 29 de zile. Unul dintre ei, în vâstă de 18 ani, Daniel C. a fost arestat pentru 29 de zile, iar ceilalţi trei minori, cu vâste cuprinse între 16 şi 17 ani, au primit mandat de arestare preventivă pentru 18 zile. Ei sunt acum cercetaţi pentru trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea propriului consum, fără drept, după ce poliţiştii au descoperit la domiciliile lor diferite cantităţi de droguri de risc.

Reţinuţi de sâmbătă
Cei patru au fost reţinuţi sâmbătă, după ce poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de combatere a Criminalităţii Organziate Maramureş cu sprijinul Serviciul Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Maramureş, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca,  Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Maramureş au identificat  un grup de tineri care se ocupau cu consumul şi traficul de droguri. În cadrul acţiunii conduse de un procuror DIICOT, Serviciul Tritorial Cluj, filajul a început încă din luna ianuarie a acestui an.

Filaj încă din ianuarie
Poliţiştii au organziat mai multe acţiuni pentru identificarea persoanelor implicate în traficul cu droguri, precum şi pentru descoperirea modului în care aceştia operau. Astfel, ei au făcut la sfârşitul săptămânii trecute descinderi la domiciliile lor, urmate de şapte percheziţii şi au executat şase mandate de aducere în dosarul penal.  Procurorul a dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor patru suspecţi, Daniel C. de 18 ani şiceilalţi trei adolescenţi cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani , toţi din Baia Mare.

Droguri găsite la elevi acasă
După percheziţiile la domiciliu, poliţiştii au ridicat diferite cantităţi de  cannabis sub diverse forme: marijuana, haşiş şi plante de cannabis precum şi instrumente folosite la consumul, porţionarea şi cântărirea drogurilor: narghilea, foiţe de ţigară, cuţit pentru porţionarea drogurilor şi cântar electronic. „Duminică, 05.04.2009, suspecţii au fost prezentaţi la Tribunalul Maramureş cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Daniel C. iar pentru cei trei adolescenţi s-a dispus arestarea preventivă pentru 18 zile. Ei sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea propriului consum, fără drept”, a arătat Voichiţa Zehan, purtătoarea de cuvânt al IPJ Maramureş.

Alţi 12 elevi, clienţi pentu droguri
„Poliţiştii specializaţi în combaterea traficului de droguri au stabilit că suspecţii au acţionat în Baia Mare şi au comercializat cannabis sub diferite forme: marijuana, haşiş (rezină de cannabis), skunk (mugur de cannabis),  obţinând astfel beneficii financiare”, a mai arătat purtătorul de cuvânt al IPJ, Voichiţa Zehan. Ea a mai arătat că au fost identificaţi alţi 12 consumatori de droguri, elevi cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani care se aprovizionau cu marfă contracost de la cei patru suspecţi, uneori consumând împreună cu aceştia. Sub coordonarea procurorului, poliţiştii  continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor precum şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activităţile infracţionale.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite