Baia Mare: Profesorii din judeţ nu vor participa la tezele unice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma referendumului făcut în şcolile judeţului, s-a decis boicotarea tezelor unice care încep în 5 mai

Peste 8.500 de cadre didactice din Maramureş au semnat pentru boicotarea tezelor unice, după ce Ordonanţa 37 din 22 aprilie pune pe liber directorii de şcoli.

Profesorii maramureşeni sunt decişi să nu participe la tezele unice care debutează în data de 5 mai cu proba scrisă la limba şi literatura română. Acest teste este programat pentru clasele a VII-a şi a VII-a de gimnaziu, nota primită de elevi contând în proporţie de 50%pentru admiterea la o şcoală liceală.

Cei peste 8.000 de elevi din judeţ, din clasele VII-VII, care au programată această probă vor rămâne în suspensie. La o zi după ce profesorii maramureşeni vor refuza să participe la tezele unice, intră în vigoare şi Ordonanţa 37 din 22 aprilie care prevede încetarea contractelor de management ale directorilor de unităţi de învăţământ. „Aproximativ 300 de directori din Maramureş vor fi schimbaţi. Un nou motiv de nemulţumire pentru noi, pentru că este clar că se politizează aceste funcţii”, a spus Liviu Marian Pop, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş.

Joi se vor întâlni la Bucureşti reprezentanţii celor patru federaţii din învăţământul românesc, unde Liviu Marian Pop va expune poziţia profesorilor maramureşeni şi se va dacide dacă şi alte judeţe urmează exemplul Maramureşului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite