Baia Mare: Părinţii unui copil acuză o doctoriţă de exces de zel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul a chemat ambulanţa pe motiv că puştiul ar avea probleme neurologice grave

O doctoriţă de copii s-a ales cu o plângere la Direcţia de Sănătate Publică după ce a alertat, nejustificat, părinţii unui copil. Săptămâna aceasta a fost una de coşmar pentru părinţii unui puşti de aproape patru ani care este  preşcolar la Grădiniţa cu program prelungit  numărul 27 din Baia Mare. Antonio Oros a fost adus de părinţi marţi dimineaţă la grădiniţă ca de obicei.

La intrare a fost întâmpinat de asistenta unităţii preşcolare care l-a verificat ca de obicei. „Copilul nu avea nimic, niciun simptom, că doar îl vedem şi nu-i dădeam voie să intre”, a declarat Alexandra Cicioc, asistenta grădiniţei, cea care a văzut copilul.  „Ulterior am fost în grupă să fac prezenţa şi Antonio era bine”, a continuat ea. Eleonora şi Răzvan Oros lucrează amândoi în sistemul sanitar, fiind angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Ambulanţa pentru o conjuctivită
În fiecare zi de marţi şi joi din săptămână, o doctoriţa şcolară Olimpia Ardelean trece pe la Grădinţa cu program prelungit cu numărul 27 ca să verifice starea de sănătate a puştilor. Ghinionul copilului a fost că doctoriţa i-a depistat un început de conjunctivită şi de aici a început tot scandalul. Cadrul medical a insistat că cel mic trebuie trimis de urgenţă la spital pentru a fi văzut de de medicii specialişti în Pediatrie. „M-a sunat doctoriţa pe la amiază de două ori că Antonio este bolnav şi că este intoxicat cu medicamente”, a povestit Eleonora Oros, mama micuţului. „Într-adevăr cel mic a fost bolnav cu o săptămână înainte şi i-am dat Eferalgan sirop, Ambroxol soluţie şi Vitamina C, dar nu l-am intoxicat”, a continuat ea.


Spusele Eleonorei Oros sunt întărite de asistenta grădiniţei, care afirmă că a văzut băiatul şi că avea doar o iritaţie la ochi, nicdecum nu prezenta simptomele prezentate de doctoriţă. Iritată la culme, doctoriţa Ardelean a sunat din nou mama copilului şi apoi Serviciul Judeţean de Ambulanţă ca să solicite asistenţă medicală de urgenţă. „A doua oară m-a sunat şi mi-a spus că Antonio face convulsii şi că a chemat Salvarea”, şi-a amintit mama copilului. „Doamna doctor n-a anunţat pe nimeni că a chemat Salvarea, pentru că a sunat de pe mobilul ei personal”, a declarat Alexandra Cicioc, asistenta de serviciu de la grădiniţă. 

Alarmă falsă
La solicitarea cadrului medical, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a trimis echipajul cel mai bine dotat. „Au trimis ambulanţa care se foloseşte în cazuri speciale pentru că era vorba despre un copil cu convulsii, cel puţin aşa a spus femeia că ar fi copilul meu”, a spus Răzvan Oros, tatăl puştiului. „I-au pus doar nişte picuri în ochi pentru conjunctivită şi au plecat”, a continuat el.

Părinţii au depus plângere
În urma excesului de zel manifestat de doctoriţa şcolară Olimpia Ardelean, Antonio Oros şi părinţii lui se simt extrem de marcaţi. „Mi-a dezbrăcat copilul în chiloţi şi l-a ţinut aşa până a venit salvarea. Copilul meu plângea de nu s-a mai putut opri şi la fel am fost şi noi”, a mărturisit mama. „Antonio nu are niciun fel de probleme neuropsihice cronice cum spune femeia aceea”, a încheiat Răzvan Oros. Ei au făcut o plângere scrisă Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş şi vor primi un răspuns în maxim 30 de zile.


Doctoriţa Olimpia Ardelean nu a putut fi contactată până la închiderea ediţiei, dar surse neoficiale din cadrul Colegiului medicilor Maramureş declară că n-ar fi la prima abatere de acest gen şi că mai are reclamaţii depuse din partea părinţilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite