Baia Mare: Mii de maramureşeni în beznă după furtună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O puternică furtună a lăsat mai multe localităţi din judeţ în beznă şi a rupt un copac ce a căzut pe carosabil

Mai multe localităţi au rămas fără curent electric joi seara, după ce o vijelie puternică a rupt mai multe reţele de electricitate. De asemenea, cartierele Săsar şi Valea Borcutului au rămas parţial în întuneric  din aceleaşi motive. Furtuna a dat bătăi de cap şi celor ce au vrut să ajungă cu maşina pe Valea Borcutului, după ce un copac a fost rupt de vânt şi răsturnat pe şosea. „Am fost solicitaţi să intervenim aseară pe Valea Borcutului, unde un copac a fost căzut pe carosabil. Pompierii au intervenit pentru degajarea drumului şi nu au fost victime”, a precizat Cornel Băbuţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gheorghe Pop de Băseşti Maramureş.

Rafalele de vânt i-au speriat pe băimăreni, care s-au aşteptat aseară la ce era mai rău. „Cireşul din faţa blocului în care locuiesc se apleca din cauza vântului până la pământ. Eram sigură că se va rupe în cele din urmă şi va cădea peste balcon”, spune Anişoara R. o altă băimăreancă ce locuieşte în cartierul Săsar, pe strada Ioan Slavici. 

Câteva mii de locuitori afectaţi

Pana de curent a afectat mai multe loclaităţi din Ţara Lăpuşului precum Dumbrăviţa, Unguraş, Rus, Şindreşti, Şurdeşti, şi Groşii Ţibleşului. Până dimineaţă însă au apărut probleme şi în câteva localităţi din Maramureşul istoric precum Leordina, Vişeu de Sus sau Budeşti.

Oamenii au rămas în întuneric mai multe ore după ce vântul puternic a provocat ruperea reţelelor electrice şi producerea de scurt circutite, astfel că au fost afectaţi câteva mii de consumatori electrici. În Baia Mare, pana de curent a afectat câteva străzi: Valea Borcutului, Vasile Lucaciu, strada Închisă şi Nufărului, iar echipele de intervenţie cu greu au putu face faţă solicitărilor. Câţiva locuitori de pe strada Podul Viilor spun că au avut probleme doar la reţeaua de televiziune prin cablu. „Noi am avut curent, dar nu am avut cablu, nu am putut vedea nimic la televizor”, spune Mircea R., un băimărean ce locuieşte pe strada Podul Viilor.

Echipele de la electrica au intervenit încă de joi seara, dar în unele locuri reparaţiile s-au putut realiza doar vineri dimineaţă. „Ultimele reparaţii ce se remediază sunt pe strada Nufărului şi strada Închisă din Baia Mare, deoarece acol os-au rupt crengi ce au căzut peste fire şi s-a produs scurt circuit. Nu s-a putut interveni noaptea, aşa că acum se fac ultimele intervenţii”, a precizat vineri dimineaţă Florin Nechita, directorul Electrica Baia Mare.

Pericol pe strada Transilvaniei

Tot din cauza furtunii de aseară un jgheab de la un acoperişul bisericii „Muntele Sionului” a fost desprins de vânt şi exista riscul să cadă, şiu să provoace victime. Locuitorii din zonă au anunţat la 112 şi o echipă de la ISU Maramureş s-a deplasat spre locul indicat. Paznicii de la biserică însă au intervenit la timp şi echipajul de intervenţie a fost întors din drum. „Am mai primit o solicitare pe strada Transilvaniei unde am fost anunţaţi că un jgheab s-a desprins de la o clădire. Echipajul însă a fost întors din drum, deoarece au intervenit cetăţenii din zonă”, a mai spus Cornel Băbuţ, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş.

Până ieri dimineaţă, reprezentanţii Electrica nu au putut să facă o evaluare a pagubelor pe care le-a făcut furtuna.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite