Baia Mare:Un şef de serviciu de la finanţe s-a aruncat în faţa trenului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul şi-a pus capăt zilelor, iar familia şi apropiaţii nu-i înţeleg gestul extrem, mai ales că în ultima vreme se părea că totul îi merge din plin

Mircea Radu Bancoş care a fost numit recent şef la Serviciu Executare Silită în cadrul Administraţiei Financiare Baia Mare, s-a sinucis ieri dimineaţă în faţa trenului personal ce venea dinspre Satu Mare. Familia şi apropiaţii nu-şi pot explica gestul bărbatului care avea 44 de ani.

Totuşi, o posibilă explicaţie ar fi aceea că bărbatul avea probleme cu legea după ce anul trecut au fost date publicităţii imagini în care acesta era surprins luând mită. Difuzarea imaginilor a făcut vâlvă la vremea respectivă în presa locală şi se pare că de atunci bărbatul ar fi avut mai multe căderi nervoase.

Angajaţii CFR, martori la tragedie

Tragedia a avut loc în jurul amiezii, în gara din Baia Mare, sub privirile îngrozite ale celor ce aşteptau trenul să intre în gară. Martorii spun că bărbatul stătea pe o bancă şi citea un ziar. „Când s-a apropiat trenul, a mototolit ziarul şi a sărit ca şi când ar sări în piscină”, a spus Cătălin Hazu, angajat al CFR Baia Mare.

Subinspectorul de la Biroul de Poliţie Transport Feroviar Lucian Verdeş a arătat că potrivit martorilor, este vorba de o sinucidere. Surse neoficiale au arătat că bărbatul ar mai fi putut avea o tentativă de suicid, luând drept indiciu un bandaj sângerând la o mână ce ar fi putut arăta că bărbatul a mai încercat să-şi taie venele.


A fost un om „cu capul pe umeri”

Foştii colegi de muncă de la Garda Financiară, unde Radu Mircea Bancoş a fost comisar şef timp de mai mulţi ani, sunt şocaţi de gestul extrem al bărbatului şi au numai cuvinte de laudă la adresa lui. „A fost un om foarte cerebral şi competent. Timp de mai bine de un an a fost la specilizare în Franţa, iar pe urmă s-a transferat de la noi”, a afirmat Grigore Ghiras, comisar al Gărzii Financiare Maramureş.

Nici actualii colegi şi subalterni de la Administraţia Financiară Baia Mare nu l-au ponegrit pe Mircea Radu Bancoş. „Am fost ultima dintre colegi care a vorbit cu el vinerea trecută. Săptămâna aceasta a fost în concediu. Vestea că s-a sinucis a căzut ca un trăznet peste noi”, a declarat Diana Raţiu , o angajată a serviciului pe care îl conducea Bancoş.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere a acestuia, depusă în  5 iunie 2008, familia deţinea un imobil de 378 de metri pătraţi, a cărui valoare de impozitare era de 443.230 de lei. Venitul anual declarat de Radu Bancoş în declaratia sa de avere a fost de 84.245 de lei.

 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite