Baia Mare: Incendii pe bandă rulantă în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de hectare de vegetaţie uscată au ars la sfârşitul săptămânii trecute

Un incendiu a izbicnit azi noapte la o locuinţă din Leordina. Pompierii din Vişeu de Sus au ajuns rapid la faţa locului dar flăcările au mistuit peste 70 de metri pătraţi din acoperiş şi peste 50 de metri pătraţi din tavanul locuinţei, de asemenea, mobilier şi alte bunuri au fost distruse de foc. Pompierii spun că cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile. 

Şi la sfârşitul săptămânii trecute, pompierii s-au luptat cu mai multe incendii. Astfel, sâmbătă ei au fost chemaţi să stingă un foc ce a izbucnit pe un câmp cu vegetaţie uscată de la Tăuţii de sus, unde a ars circa 1 hectar de teren, ia proprietarul acestuia a fost amendat cu 2.500 de lei. Duminică, Pichetul Târgu Lăpuş a fost chemat în ajutor la Dămăcuşeni, unde o jumătate de hectar de teren a fost din nou mistuită de flăcări.

A fost nevoie de trei ore pentru lichidarea focului, iar la Valea Peştilor, cei de la Vişeu de Sus au avut de intervenit pentru a stinge vâlvătaia ce cuprinsese 15 hectare de teren. Locul nu este accesibil maşinilor de pompieri, astfel că pompierii au fost nevoiţi să urce pe munte şapte kilometri, iar intervenţia s-a încheiat abia după nouă ore. Cel mai probabil, cauza acestui incendiu a fost focul deschis. 
 
Alte 15 hectare de teren cu vegetaţie uscată au ars la Strâmtura, iar duminică seara, pompierii din Borşa au sosit la locuinţa unui localnic de pe Valea Florilor, unde au ars circa 1.000m de kilograme de rumeguş şi 1 metru cub de lemn pentru construcţii.    
    

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite