Baia Mare: Florin Ştefan cântă folk pentru că a pierdut un pariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Novice în ale folkului, Florin Ştefan a câştigat deja două premii la festivalurile de gen

Unul din cei mai mari chitarişti ai Maramureşului este fără dar şi poate Florin Ştefan. Component al formaţiei „Semnal M” de 10 ani, Florin Ştefan este pe cale să-şi lanseze şi cariera solo. Dacă până în ultimii ani Florin cânta mai mult muzică rock, acesta s-a axat în ultima vreme mai mult pe muzcia folk. În cei doi ani de când folkul este parte din viaţa lui, Florin a reuşit să câştige două dintre cele mai importante premii la festivalele folk consacrate.

Primul concurs folk i-a adus şi marele premiu

Aproape oricine îl cunoaşte pe Florin datorită concertelor sale susţinute în Baia Mare alături de „Semnal M” dar şi a concertelor solo organizate în diverse localuri băimărene. DÎn ultima vreme mulţi se întreabă cum de chitaristul s-a reprofilat pe muzica folk. „Nu pot să spun că până atunci aveam o pasiune pentru folk, dar acuma face parte din viaţa mea. La vârsta maturităţii am pierdut un pariu cu Ghiţă Danci, membru al formaţiei Orizont 77 şi trebuia să-mi respect pariul”, spune renumitul chitarist.

Pierzând pariul chitaristul a fost nevoit să participe la trei concursuri de muzică folk. Primul concurs la care acesta a luat parte a fost şi primul său trofeu câştigat în cariera de folkist. „M-am înscris la un concurs în Bistriţa şi am şi câştigat trofeul. Am mers cu chitara şi cu un fluier şi spre uimirea mea am fost cel mai bun din concurs”, povesteşte artistul.

A primit diploma şi premiul prin poştă

Al doilea concurs la care a participat membrul formaţiei „Semnal M” a adus şi o noutate în cariera sa. A fost pentru prima dată în viaţa sa când a primit diploma şi premiul prin poştă. „Când m-am dus la concursul „Om bun” din Reghin, ştiam că ţine două zile. Mă încadram perfect în timp, pentru că trebuia să ajung la un concert cu „Semnal M”. Dar a ţinut trei zile şi a trebuit să plec. Am cântat, mi-am strâns sculele şi am plecat”, povesteşte Florin.

La câteva zile după sfârşitul concursului, Florin Ştefan a aflat că şi obţinuse marele premiu şi a primit diploma prin poştă. Chiar dacă juriul nu a fost foarte încântat de acţiunea sa, aceştia nu au putut să-i nege calităţile sale muzicale fiind declarat câştigătorul premiului cel mare.

Anul acesta va scoate un album solo

După ce s-a apucat de cântat folk, Florin este convins că îşi doreşte o carieră solo. „Folkul este muzica făcută cu o chitară şi cu o voce. Orice gen muzical cântat unplugged, cu o chitară, reprezintă folk. M-am îndrăgostit de acest gen muzical şi vreau să-mi fac un album cât de repede posibil”, încheie chiatristul.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite