Baia Mare: Doru Fârte a jucat în peste 1.000 de spectacole de teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 25 de ani de când a intrat în lumea teatrului a jucat în peste 150 de premiere şi a avut peste 1.000 de reprezentaţii teatrale. Timp de doi ani a fost profesor de teatru în Italia

Doru Fârte  este în lumea teatrului de peste 25 de ani. În tot acest timp a activat ca angajat pe scena teatrului din Oradea, ca şi colaborat pe scena băimăreană şi sătmăreană. A început ca profesor de muzică şi a continuat ca actor. „Am intrat în lumea teatrului alături de Eminescu şi instrumentul meu preferat, oboiul”, declară actorul.

După 12 ani la Liceul de Muzică din Baia Mare şi-a încercat norocul la Conservator dar nu a intrat. Din cauza rezultatelor foarte bune a fost profesor de muzică la Liceul de Muzică din Baia Mare. „Am avut o reprezentaţie pe scena Casei de Cultură din Baia Mare alături de alţi actori amatori. Atunci am întâlnit poezia lui Eminescu, ce m-a făcut să intru în lumea teatrului”, continuă acesta.

Pe la teatre din toată lumea


Cu spectacolele sale a urcat pe scene din Coreea de sud, Italia, Austria, Ungaria, Croaţia, Turcia şi Moldova Sovietică. Primul spectacol care l-a adaptat după viaţa sa este „Anonimul”, jucat zilele trecute şi pe scena băimăreană. „L-am tradus din italiană, fiind o adaptare a filmului „Anonimul Veneţian” a lui Enrico Maria Salerno, ce rula prin anii 1972. M-a impresionat foarte mult şi l-am adaptat după viaţa mea”, mărturiseşte Doru Fârte.


A interpretat rolul lui Amadeus din piesa „Amadeus”, rolul lui Orlando din piesa „Cum vă place” a lui Shakespeare şi multe alte roluri principale în piese de renume. 

Mai multe aflaţi în Adevărul de Seară

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite