Baia Mare: Dan Carpov este un împătimit al motoarelor vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul viitor, motocicleta restaurată de Dan împlineşte 50 de ani, iar buburuza Volkswagen, 45

Dan Carpov este un tip extrem de vesel care nu spune „nu” niciunei provocări oricât de mare ar fi. În gimnaziu a studiat desenul la Liceul de Artă din Baia Mare. În liceu, engleza şi germana şi a absolvit două facultăţi, un masterat şi două şcoli postuniversitare, fără nicio legătură aparentă între ele. Vorbeşte , scrie şi citeşte în şase limbi străine şi a văzut întreaga Europă datorită pasiunii lui pentru maşinile vechi. „M-au pasionat din adolescenţă maşinile vechi. Am făcut cu buburuza pe care o am peste 8.000 de kilometri în întreaga Europă”, mărturiseşte Dan.

Buburuză cumpărată din cadoul de nuntă

La nunta lui Dan din 2005 au participat toţi membrii clubului de broscuţe VW Kafer din Maramureş al cărui membru este de ani buni. Prietenii lui chiar au vrut să-i cumpere o buburuză cadou de nuntă dar a refuzat. „Au fost peste 30 de buburuze, inclusiv eu şi soţia mea am mers la Primărie şi la Biserică în broscuţe. Trebuia să-mi aleg eu maşină, să meşteresc la ea, să pun din sufletul meu”, îşi aminteşte pasionatul de motoare.  „Din banii pe care i-am primit cadou la nuntă ne-am şi cumpărat o broscuţă care anul viitor va împlini 45 de ani. Sigur facem chef”, râde Dan. A găsit-o în Cluj şi a dat pe ea 1.000 de euro. Acum râde şi spune că arăta „jalnic”. „Am băgat în ea încă două buburuze donatoare de piese, rezultatul este o maşină restaurată în proporţie de 90% care valorează peste 10.000 de euro. Valoarea sentimentală este îmnsă inestimabilă”,  a continuat el.

Şi-a restaurat şi o motocicletă veche de 50 de ani

Pentru că iubeşte foarte mult motoarele, Dan a făcut tot ce a putut şi şi-a achiziţionat şi o motocicletă veche de 50 de ani pe mcare a refăcut-o bucată cu bucată. A găsit-o într-o şură din Groapele Chiuzbăii, o localitate din apropierea Băii Mari şi a dat pe ea 300 de lei. „Avea doar roţi şi motor şi cam atât...I-am dat banii proprietarului şi am luat jucăria. Habar nu aveam atunci ce va ieşi din ea”, spune Dan. Nu se pricepea la motoare dar a a învăţat pe parcursul celor trei ani, pentru că atâta i-a luat să o refacă. „Am umblat după piese prin Arad şi Târgu Mureş, am mai luat idei de pe Internet, dar rezultatul a meritat. Acum am o maşină şi un motor cu personalitate pe care nu le-aş da pentru nimic în lume”, a continuat pasionatul de motoare. A vut un client din Germania care i-a oferit pentru motocicleta restaurată 3.000 de euro dar nu s-a lăsat înduplecat să se despartă de ea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite