Baia Mare: Contrabandiştii nu s-au odihnit nici măcar de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de pachete de ţigări descoperite de poliţiştii maramureşeni

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au descoperit peste 24.000 de pachete de provenienţă ucraineană în Maramureşul Istoric în perioada Sărbătorilor pascale. Oamenii legii au desfăşurat acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări pe direcţia localităţilor Valea Vişeului şi Sarasău.

La Sarasău poliţiştii de frontieră au urmărit un microbuz pe care au reuşit să-l oprească pe raza localităţii Câmpulung la Tisa. La controlul vehiculului au fost descoperite  23.400 pachete ţigări, marca Ronson şi Viceroy, de provenienţă ucraineană, în valoare de 110.000 lei.  În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate, s-a stabilit că în activitatea de contrabandă sunt implicate mai multe persoane, toate din judeţul Maramureş.

1.000 de pachete descoperite pe Valea Vişeului

O altă acţiune de contrabandă a fost depistată la Valea Vişeului, unde poliţiştii de frontieră au surprin un tânăr de 22 de ani din localitate ce intenţiona să introducă în ţară două colete voluminoase ce conţineau 1.000 pachete ţigări, marca Viceroy, de provenienţa ucraineană. Asupra persoanei în cauză a fost descoperită o frânghie, prevăzută la unul din capete cu un cârlig din metal, cu ajutorul căreia bărbatul a tras baxurile cu ţigări de pe malul românesc al Tisei.

Celor trei li s-au întocmit dosare penale, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă.
Întreaga cantitate de peste 24.000 pachete de ţigări în valoare de 114.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.
      

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite