Baia Mare: Un băimăreanul a dat în în judecată în Contencios administrativ 10 demnitari ai Statului Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Tătar vrea să i se recunoască drepturile câştigate în 27 ianuarie 2009 la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi cere de la cei care n-au aplicat sentinţa câte 50.000 de euro şi demisia de onoare

Procesul intentat de băimăreanul Vasile Tătar va avea loc în data de 20 mai, orele 11.00 la Tribunalul Judeţean Maramureş. Bărbatul a dat în judecată Statul Român, pentru că n-a asigurat un mediu curat, sănătos, nepoluat şi sănătos în Baia Mare, condiţie esenţială pentru o viaţă de familie şi personală normală.

A avut căştig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, obligatorie pentru Statul Român. Pentru că au trecut mai bine de trei luni de când a s-a pronunţat sentinţa, Vasile Tătar a cerut explicaţii demnitarilor în baza Legii 544 din 2001, care asigură liberul acces la informaţiile de interes public.

Cei 10 demnitari care trebuiau să pună în aplicare sentinţa dată de CEDO în favoarea băimăreanului, n-au avut bunăvoinţa să-i răspundă acestuia în niciun fel, cu toate insistenţele şi adresele repetate pe care le-a trimis. Aceştia sunt: Preşedintele Traian Băsescu, Premierul Emil Boc, Preşedintele Senatului Mircea Geoană, Preşedinta camerei Deputaţilor Roberta Anastase, Procurorul general al României Laura Codruţa Kovesi, Ministrul Mediului Nicolae Nemirschi, Ministrul Economiei Adriean Videanu, Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, Preşedintele ANPM Mihail Fâcă şi Primarul Municipiului Baia Mare Cristian Anghel.

Vasile Tătar cere daune morale de la fiecare de câte 50.000 de euro şi demisia de onoare a fiecăruia. „Dacă nu voi avea câştig de cauză în România, după epuizarea tuturor căilor de atac voi merge din nou la CEDO, împortiva statului român care refuză să pună în aplicare o sentinţă a CEDO”, a declarat în exclusivitate pentru Adevărul de Seară, Vasile Tătar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite