Bagdad: 41 de morţi într-un atentat cu bombe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 41 de persoane au murit într-un atentat sinucigaş cu bombe plasate în două maşini, în cartierul musulman şiit al oraşului Sadr. Alte 62 de persoane au fost rănite în atacul ce a avut loc miercuri în piaţa oraşului, potrivit preşedintelui partidului Uniunea Patriotică din Kurdistan (PUK), Jalal Talibani, citat de Bloomberg.

Aproximativ 60 de persoane au murit și alte 125 au fost rănite într-un atentat similar ce a avut loc lângă un altar musulman șiit din Bagdad pe 24 aprilie. Marţi, 53 de iranieni, inclusiv un copil, au murit într-o explozie din provincia Diyala ce a vizat persoane şiite.

Explozia din 24 aprilie este printre atentatele soldate cu cele mai multe victime, ca şi cele două atentate din 6 martie, anul trecut, ce au ucis peste 50 de persoane. Pe 1 februarie 2008 două femei cu sindromul Down au ucis cel puţin 91 de persoane într-un atentat sinucigaş.

Atacurile s-au diminuat în ultimii ani, după ce liderii credincioşilor suniţi s-au întors împotriva Al-Quaeda şi fostul preşedinte american George Bush a ordonat prezenţa "unui val" de trupe în regiune. Violenţa a răbufnit în ultimele două luni, subliniind fagilitatea securităţii în Irak pe fondul pregătirii retragerii trupelor americane în iunie.

Pentru atacul de miercuri nu şi-a asumat nimeni responsabilitatea, însă Al-Qaeda şi-a asumat atacurile similare din trecut.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite