Baciu s-a plâns de „Justiţia nocturnă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Baciu (dreapta) a fost adus încătuşat la instanţa supremă
Remus Baciu (dreapta) a fost adus încătuşat la instanţa supremă

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Remus Baciu, a fost adus, ieri, sub escortă, la instanţa supremă, unde a declarat recurs la decizia de arestare preventivă luată împotriva sa. Baciu, acuzat că ar fi cerut mită de 1,5 milioane de euro, a susţinut că e nevinovat.

''Nu am pretins nimănui, niciodată, nimic. Nu există nicio probă că am cerut ceva, pentru că nu s-a întâmplat aşa ceva. Nu poate exista vreo probă pentru ceva ce nu există. Nu mi-am folosit funcţia în niciun fel şi nici prerogativele conferite de ea. Nu am influenţat niciun funcţionar. Flagrantul delict s-a făcut seara, procesul s-a judecat noaptea. În cazul meu a fost vorba de o justiţie nocturnă", s-a lamentat Baciu în faţa judecătorilor. În ciuda încercărilor de a se declara nevinovat, magistraţii au decis definitiv că ­Baciu rămâne în arest pentru următoarele 29 de zile.

Remus Baciu, care avea şi rang de subsecretar de stat, este acuzat de procurorii anticorupţie de trafic de influenţă după ce în perioada iunie - august 2011 ar fi pretins, prin intermediul Cameliei Andruşenco, 15% din valoarea despăgubirilor acordate de ANRP pentru persoanele deposedate abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989. Şpaga era solicitată pentru a face demersurile pentru urgentarea soluţionării dosarelor şi remiterea banilor cuveniţi prin convertirea sumelor în acţiuni la Fondul Proprietatea. Judecătorii au decis menţinerea în arest şi a Cameliei Andruşenco. Femeia a plâns pe tot parcursul procesului şi a susţinut necontenit că este nevinovată. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite