Jungla satului: legaţi şi târâţi despuiaţi pe uliţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Lucaci (stânga) şi Marcel Ţâmpu au fost torturaţi de trei derbedei din comuna Buhoci
Cristian Lucaci (stânga) şi Marcel Ţâmpu au fost torturaţi de trei derbedei din comuna Buhoci

3 localnici din comuna Bohoci au fost torturaţi şi umiliţi de câţiva săteni „şmecheri“ pe motiv că ar fi furat 3 uşi cu 14 ani în urmă. Nu doar în marile oraşe există clanuri care fac legea. Şi în satele din România dictează ,,şmecheri”, care se distrează umilind şi torturând oameni simpli.

S-a întâmplat şi în noaptea de marţi spre miercuri, în satul Bijghir, din comuna băcăuană Buhoci. Trei localnici, Cristian Lucaci (45 de ani), Damian Băltăreţ (35 de ani) şi Marcel Ţâmpu (49 de ani), au fost scoşi cu forţa din case, bătuţi şi umiliţi, doar pentru a recunoaşte că, în urmă cu 14 ani, ar fi furat trei uşi vechi. Agresorii, un fel de ,,interlopi" ai satului, au fost reţinuţi de procurori şi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă sub acuzaţiile de lipsire de libertate şi şantaj.

,,Ne-au târât 150 de metri şi ne-au luat la bătaie"

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 18 spre 19 octombrie, în jurul orei 24.00, Claudiu Mărgineanu (34 de ani) şi cei patru ,,locotenenţi" ai săi şi-au amintit brusc că trebuie să-şi regleze conturile cu cei trei consăteni ai lor care au îndrăznit să-i înfrunte cu ceva timp în urmă. Aşa că, ­înarmaţi cu un bici, cei cinci au pornit ,,vitejeşte" spre casele lui Lucaci, Băltăreţ şi Ţâmpu. I-au scos în faţa porţilor, i-au legat de mâini şi de picioare şi i-au târât apoi în locuinţa ,,şefului" Mărgineanu, unde i-au torturat timp de cinci ore.

„M-au scos afară din casă la miezul nopţii. M-au bătut, m-au dezbrăcat şi m-au legat de căruţă în pielea goală. Apoi m-au dus acasă la Mărgineanu. Acolo erau şi ceilalţi doi bărbaţi agresaţi. Ne-au legat de căruţă pe toţi trei, eram dezbrăcaţi, culcaţi pe spate. Ne-au târât aşa cam 150 de metri, apoi ne-au dus iarăşi în casă unde ne-au luat la bătaie", a povestit ieri, pentru ,,Adevărul", Cristian Lucaci.

Torturaţi din 30 în 30 de minute

Umilinţa la care a fost supus omul nu s-a oprit însă aici. Pentru că a insistat că nu ştie nimic despre furt, a fost biciuit continuu timp de o jumătate de oră. Supăraţi că nu reuşeau să scoată „adevărul" de la el, cei cinci l-au abandonat un timp şi s-au concentrat pe ,,corecţiile" aplicate lui Ţâmpu şi Băltăreţ.

„Când m-au luat de acasă, aveam o coastă ruptă. După ce m-au târât cam 100 de metri, legat în pielea goală de căruţă, nu am mai rezistat. Am spus că eu am furat uşile. M-au dezlegat, dar pe colegii mei au continuat să-i tortureze. Îi băteau pe rând, câte 30 de minute într-o cameră. Mai veneau şi la mine şi-mi mai dădeau ­câte o palmă sau un pumn", a spus Ţâmpu. Potrivit acestuia, agresorii nu s-au oprit până când nu i-au convins şi pe Lucaci, şi pe Băltăreţ să le ,,declare" că, în urmă cu 14 ani, au furat trei uşi vechi din casa lui Mărgineanu.

 Bătăuşii satului

„Nu am furat acele uşi. Nici nu ştiu despre ce uşi vorbeau. Totul a fost un coşmar", se tânguia ieri Cristian Lucaci. Concubina acestuia, Florentina Cristea (42 de ani), îşi aminteşte cu groază clipele prin care a trecut după ce i-a fost sechestrat bărbatul. „Nici nu ştiam ce să fac. A venit acasă dimineaţă, pe la 5.00. Era plin de sânge şi făcuse pe el de frică. (...) Când l-au luat din casă era în pijamale. Când s-a întors era cu alte haine, rupte şi pline de sânge. Aşa ceva nu vezi decât în filme", a completat femeia.

Cristian Iştoc, viceprimarul comunei Buhoci, e şi el convins că cei trei bărbaţi nu au niciun amestec în presupusul furt. „Sunt oameni muncitori şi serioşi. În schimb, agresorii sunt persoane recalcitrante. Sunt recunoscuţi în comună ca fiind mai violenţi", a spus viceprimarul.

"Victimele sunt oameni muncitori şi serioşi. În schimb, agresorii sunt persoane recalcitrante. Sunt recunoscuţi în comună ca fiind mai violenţi."
Cristian Iştoc
viceprimar, comuna Buhoci, judeţul Bacău

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite