Bacău: Ziua Pământului, serbată în Parcul Cancicov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe  aleea centrală au fost plantate sute de flori şi zeci de castani. La eveniment au participat elevii Liceului de Artă şi un reprezentant al Ambasadei Statelor Unite ale Americii

Artiştii de la Liceul „George Apostu” au ieşit pentru două ore din sălile de clasă şi au pus mâna pe sape şi greble. Monitorizaţi îndeaproape de angajaţii de la Spaţii Verzi, adolescenţii au plantat arbuşti ornamentali şi flori în Parcul Cancicov. Acţiunea de ecologizare la care au luat parte tinerii liceeni s-a înscris în proiectul Green România, iniţiat de Centrul Cultural American al Ambasadei SUA la Bucureşti, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic din Bacău.

„E prima acţiune ecologică la care particip şi pot spune că deja am prinsul gustul pentru astfel de activităţi. E plăcut să vii în parc şi să vezi peste câtva timp că plantele puse de tine fac mai frumoase aleile“, ne-a declarat Larisa Atomei. Elevii care deprind tainele artelor plastice s-au întrecut la plantat, cu atât mai mult cu cât, acţiunea din Parcul Cancicov a avut şi un invitat de onoare. Judith Moon, consilier pentru Afaceri Publice al Ambasadei SUA, venită în Bacău special pentru aniversarea Zilei Pământului, a pus mâna pe uneltele de grădinărit şi nu s-a lăsat mai prejos. „Am plantat un castan şi mai multe flori. Sunt primele plante puse de mine în România şi cu siguranţă am să trec să văd cum se dezvoltă“, a spus consilierul Judith Moon, reprezentantul ambasadei.

Bucuroşi de ajutor

Primii care s-au bucurat că de Ziua Pământului câteva zeci de tineri şi un demnitar american au tras cot la cot cu ei au fost muncitorii de la Spaţii Verzi. Timp de două ore ei au dat indicaţii ucenicilor pentru ca plantele puse de ei să se prindă. „Ne-au ajutat destul de mult. Am avut câteva sute de flori de pus în pământ şi s-a simţit că au fost la treabă mai mulţi oameni. Şi doamna de la ambasadă a venit în haine de lucru şi a muncit. S-a văzut că-i place ce face”, ne-a spus Ionel Trifan, unul dintre muncitori primăriei. Sprijinul voluntarilor din parcul Cancicov s-a materializat în amenajarea unui rond plin cu cineraria, salvie şi gălbenele.

Parada costumelor din flori

Aproximativ 20 de preşcolari de la Grădiniţa nr. 24 şi câţiva elevi ai Şcolii „Alexandru Şafran“ au serbat Ziua Pământului într-un mod inedit. După ce au confecţionat cu mâna lor costume de zâne, prinţi şi flori din materiale reciclabile ei au organizat la Casa Corpului Didactic o paradă a modei. Copiii au demonstrat astfel că au învăţat deja ce înseamnă să fii ecologist.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite