Bacău: Ziua Mondială a Păsărilor, sărbătorită de copiii din Sarata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii băcăuani au aflat care sunt păsările sălbatice ameninţate de dispariţie

Ziua Păsărilor, sărbătorită la nivel mondial din 1906 la întâi aprilie,este marcată astăzi şi de copiii din Bacău. Elevii
 claselor I-VIII de la Şcoala din Sarata însoţiţi de cadrele didactice vor petrece această zi la Vivariul din Bacău. Aici se va desfăşura un concurs de desene, iar specialiştii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii “Ion Borcea” le vor ţine micuţilor o lecţie deschisă despre semnificaţia acestei zile.
“Avem foarte multe păsări ocrotite ca monumente ale naturii. În această zi, noi venim în faţa publicului pentru a-i face pe oameni să conştientizeze în ce pericol se află păsările ameninţate de dispariţie”, a subliniat Ortansa Jigău, directorul adjunct al Complexului “Ion Borcea”.
În judeţul Bacău, potrivit specialiştilor se regăsesc aproximativ 200 de specii de păsări sălbatice, din care 52, sunt de interes comunitar.
Totodată, prin HG 1284/2007, Lacurile de Acumulare Buhuşi-Bacău-Bereşti şi
Lunca Siretului Mijlociu au fost declarate Situri “Natura 2000” pentru protecţia păsărilor, acestea “adăpostind” câteva zeci de specii de interes comunitar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite