Bacău: Șerban Bucă este unul dintre cei mai tineri arbitri din oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Șerban Bucă este unul dintre cei mai tineri arbitri din oraș
Bacău: Șerban Bucă este unul dintre cei mai tineri arbitri din oraș

La doar 18 ani băcăuanul a arbitrat peste 60 de meciuri de fotbal în Liga a IV și a V-a. El este cunoscut printre jucători, pentru corectitudinea și profesionalismul său.

Șerban este unul dintre băcăuanii care a iubit fotbalul încă de la o vârstă fragedă. La 10 ani era deja înscris ca jucător la clubul FCM Bacău unde făcea antenamente săptămânale. După trei ani, a fost nevoit să renunțe la ele, însă a continuat să meargă la meciuri pe stadion ca simplu privitor și să joace ocazional fotbal cu prietenii.

În 2007,  a văzut întâmplător un anunț în ziar și acest lucru avea să-l apropie din nou de sportul lui preferat. ”Văzusem un anunț precum Agenția Județeană de Fotbal Bacău organizează cursuri pentru arbitri. Am considerat că este o oportunitate pentru mine și am profitat din plin de ea”, ne-a povestit tânărul.

A început ca arbitru tușier

După finalizarea cursurilor a arbitrat juniori, însă la scurt timp, a trecut la jucători de Liga a V-a, însă nu ca arbitru central ci tușier. ”Mi-a aduc aminte că primul meci din Liga a V-a pe care l-am arbitrat a fost foarte dificil. Eram pe marginea terenului și nu-i puteam vedea foarte bine pe jucători, iar aceștia erau foarte prost organizați, nu cunoșteau regulamentul și vociferau mereu împotriva deciziilor mele”, ne-a mai spus Șerban.

Băcăuanul și-a dorit mereu să fie printre jucători, în mijlocul acțiunii și din acest motiv, a solicitat să devină arbitru central. Propunerea sa a fost acceptată și în perioada imediat următoare, visul lui Șerban a devenit realitate. ”În sfărșit simțeam că am o oarecare autoritate în teren. Simțeam acțiunea și pasiunea jucătorilor. A fost o schimbare pe care eu mi-am dorit-o foarte mult, pentru că în acest fel am reușit să ajung din nou pe teren, acolo unde jucam când eram mic copil”, a mai completat el.

Astfel, pe parcursul a doi ani a arbitrat peste 60 de meciuri sub îndrumările unui fost arbitru internațional, Daniel Munteanu. ”El m-a ajutat să capăt experiență și să învăț ce inseamnă să fii un arbitru corect, imparțial și ferm. Deși știu foarte bine rolul meu, uneori îmi vine să las fluierul jos și să joc și eu pe teren, să fiu în mijlocul echipei și să mă bucur și eu de succesul jucătorilor. Iubesc fotbalul pentru că este cea mai mare pasiune a mea”, a mai declarat tânărul.

A arbitrat pe stadionul municipal


Chiar săptămâna trecută Șerban a arbitrat pe stadionul municipal meciul dintre FCM Bacău și o echipă din Liga a III-a, pe nocturnă. ”Dacă până acum am arbitrat juniori și tineri din Liga a V-a, mi s-a dat ocazia în sfârșit să iau parte la un meci adevărat cu spectatori pe un stadion mare. Lucru acesta m-a încurajat și mi-a dat încredere ca din vară să mă pregătesc să arbitrez pentru lotul C”, a încheiat Șerban.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite