Bacău: Recalificarea, colacul de salvare al șomerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Recalificarea, colacul de salvare al șomerilor
Bacău: Recalificarea, colacul de salvare al șomerilor

După ce rămân fară serviciu, aceștia își doresc să învețe alte meserii. În evidența Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă sunt înregistrați peste 800 de cursanți.

Sute de băcăuani care au rămas fără serviciu de la începutul anului apelează la cursurile de recalificare oferite de Agenția de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM). În prezent, sunt înregistrate peste 800 de persoane care urmează 13 cursuri autorizate de către Ministerul Muncii. Cei mai mulți se specializează în meseriile de inspector, contabil, ospătar sau operator pe calculator.

M-am înscris la cursul de operatori calculator acum două luni, pentru că în ziua de azi mulți angajatori cer să ai și astfel de noțiuni. Am lucrat la o fabrică de prelucrare a lemnului zece ani, însă acum nu-mi mai găsesc de muncă în domeniu. Nu am altă șansă decât să-mi schimb meseria”, ne-a spus Ion Ghindea, unul dintre cursanți.

Reprezentanții AJOFM spun că majoritatea persoanelor care urmează aceste cursuri au posibilitatea să se se reîncadreaze ușor pe piața muncii. ”Persoanele care s-au înscris la cursuri au înțeles, mai ales acum în vreme de criză, că acestea reprezintă o oportunitate în vederea creșterii șanselor de încadrare pe piața muncii. Din experiența anilor anteriori putem spune ca mai bine de 70% dintre absolvenți reușesc să se reangajeaze”, ne-a declarat Daniela Bălan, purtătorul de cuvânt AJOFM Bacău.

O nouă tranșă de cursanți


Șomerii care vor să se reangajeze în alte domenii decât cele în care și-au desfășurat activitatea până în prezent au, începând de luna viitoare, posibilitatea de a se înscrie la o nouă serie de cursuri. Astfel, de pe 3 iunie la AJOFM vor începe instruirile pentru operatorii de calculatoare și lucrătorii în domeniul comerțului, iar din 29 iunie încep cursurile pentru instalatori, ospătari, chelneri și vânzători în alimentație. ”Durata acestora variază între 2 și 6 luni în funcție de complexitatea și importanța lor. Ne așteptăm în continuare, la un număr mare de participanți atât în rândul șomerilor din oraș dar și din județ”, ne-a mai spus Daniela Bălan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite