Bacău: Prezență timidă în zonele de agrement ale orașului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea capricioasă i-a ținut în case pe mulți dintre băcăuanii care-și planificaseră azi ieșirea la un picnic

Weekendul prelungit de 1 Mai a începutul cu stângul pentru băcăuani. Norii prevestitori de ploaie și vântul i-au speriat pe cei mai mulți dintre ei. Foarte puțini au fost curajoșii care, înarmați cu grătare, pături și măsuțe pliante, au plecat să petreacă la iarbă verde.

 Insula de Agrement, una dintre cele mai populare zone de distracție pentru băcăuani, nu i-a atras pe aceștia, chiar dacă intrarea a fost liberă. ”Am venit la noroc. Am stat până pe la 11.00 acasă și dacă am văzut că nu începe totuși ploaia am venit să punem de-un grătar. Cam bate vântul, dar mai bine așa decât să stăm între patru pereți”, ne-a spus Mitică Baltariu în timp ce mai punea cărbuni pe foc.

Dacă altădată era bătaie pe grătarele amplasate de Primărie pe insulă, de data aceasta multe dintre ele au rămas nefolosite. ”Când am venit noi nu era aproape nimeni prin zonă, așa că ne-am putut alege ce grătar ne-a plăcut. Am venit cu mai mulți colegi de liceu. Stăm împreună în cămin. Am cumpărat mici și cârnați, sucuri și apă minerală, niște alune”, ne-a explicat Mihai Burduja, elev de liceu.

Cu mâncarea la pachet

Băcăuanii mai prevăzători au ieșit la picnic abia după ce și-au pregătit fripturile și micii acasă. ”La meteo au tot spus că va ploua de 1 Mai, așa că ne hotărâsem să nu mai ieșim în aer liber. Am făcut mici și friptură de porc pe grătarul din bucătărie, dar apoi ne-am răzgândit. Am împachetat totul și am venit la insulă”, ne-a spus Tereza Scripcaru.

Ceva ma încolo de grupul venit cu mâncarea de acasă șapte tineri liceeni de la Colegiul ”Vasile Alecsandri” despachetau din sacoșe. ”Nu-i vreme de grătar, clar. Dar programasem să ieșim împreună. Ne-am cumpărat doar alune și suc și mai stăm de vorbă până o începe ploaia”, ne-a spus Paula Rocaș.

Și terenurile de tenis de la Insula de Agrement au fost goale ieri. Nici unul dintre tinerii veniți să încingă grătarele nu s-au încumetat să joace o partidă de tenis.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite