Bacău: Planetariul din nu trezește interesul vizitatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa modernizărilor a făcut ca această instituție să fie dată uitării. Puțină lume știe însă că Observatorul are în interiorul său cea mai mare expoziție de astronomie din țară

Observatorul ”Victor Anestin” din Bacău este una dintre instituțiile de cultură care nu prezintă aproape niciun interes pentru băcăuani. Chiar dacă găzduiește cea mai mare expoziție de astronomie din țară, Planetariul este în continuare ocolit pentru că, atât exteriorul cât și interiorul clădirii nu a mai fost renovate de mai bine de 25 de ani.

Muzeografii sunt puși în situația de a tăia maxim un bilet sau două pe zi și asta doar în weekend. ”Avem puțini vizitatori. Cei mai mulți vin când organizăm proiecte mari. Așa s-a întâmplat săptămâna trecută în cadrul programului  <100 de ore de astronomie>, când la noi au venit în patru zile peste 60 de elevi”, ne-a explicat Dorica Țîrdea, muzeograf. Băcăuanii spun că expozițiile sunt vechi și materialul didactic este greu de folosit, ceea ce îi face să evite muzeul de astronomie. ”Dacă nu este muzeograful lângă tine nu poti folosi materialul didactic. E greoi și foarte vechi”, ne-a spus Cristina Macovei, o studentă care a vizitat zilele acestea Planetariul.

Mai multe amănunte, azi în ”Adevărul de Seară”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite