Bacău: Pieton prins cu viteză excesivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Voicu, de meserie zidar, ar fi fost indicat de un băcăuan drept şofer al unei maşini surprinse de radar în judeţul Bihor.

Dumitru Voicu (43 de ani), un zidar din comuna băcăuană Parincea, care n-a avut în viaţa lui permis de conducere şi nici maşină, a aflat că are de plătit o amendă de 108 lei pentru că a condus cu viteză un automobil. Omului nu i-a venit să creadă când a primit procesul-verbal prin care i se aducea la cunoştinţă că a depăşit limita legală în localitatea Aleşd, judeţul Bihor.

Potrivit documentului, el ar fi circulat cu 61 kilometri la oră, cu o maşină înmatriculată în Bacău. „Nu am condus în viaţa mea o maşină pentru că nu am carnet. Nici bani de maşină nu am avut vreodată. La mine în familie doar fata mea are o bicicletă, iar în Bihor n-am fost niciodată, nici măcar cu trenul", a povestit Dumitru Voicu.

În momentul abaterii ţinea mistria în mână

Poliţiştii bihoreni au consemnat negru pe alb că băcăuanul ar fi încălcat regulile de circulaţie în data de 7 aprilie 2009, la ora 12.07. Omul spune că şi dacă ar fi avut maşină tot n-ar fi putut fi în ziua respectivă în Bihor.

„În ziua aia eram la muncă. Eu sunt din comuna Parincea şi lucrez ca muncitor la o vilă care se construieşte în Bacău. Plec acasă doar la sfârşit de săptămână cu autobuzul. Colegii mei sunt martori că n-am lipsit în ziua aia", a mai spus bărbatul. Ceilalţi muncitori de pe şantier susţin cele spuse de Dumitru Voicu.

„Omul ăsta nici cal cu căruţă nu mai are, d’apoi maşină. Plus că ziua în care zice poliţia că a condus cu viteză prin Ardeal a picat într-o marţi, când noi eram cu el la muncă în Bacău", a completat Mihai Precup, unul dintre muncitorii care lucrează cot la cot cu Dumitru Voicu.

Scapă doar în instanţă

Bărbatul nu înţelege cum au ajuns datele sale de identitate în procesul verbal şi este înspăimântat de gândul că un escroc le-ar putea folosi ca să-l îngroape în datorii.

„Nu mai pot să dorm de când am primit amenda asta. Dacă mă trezesc că cineva face în numele meu datorii la bănci?", s-a întrebat Voicu. Poliţiştii băcăuani i-au spus că problema lui nu se poate rezolva decât la Bihor. „Persoana în cauză trebuie să se adreseze inspectoratului de poliţie din judeţul care a emis procesul verbal sau să facă o plângere la Judecătorie", a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite