Bacău: Olimpiadă școlară jurizată prin poștă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două eleve de clasa a IV-a au fost anunțate de învățătoarea lor că, deși au câștigat faza județeană la olimpiada de Educație Civică, nu vor merge la faza pe țară iar lucrările vor fi trimise prin poștă

Două eleve de la școala Alexandru Ioan Cuza vor participa la faza națională a olimpiadei de Educație civică într-un mod ciudat. Mai precis nu vor merge ele la Craiova, locul unde se organizează faza cea mai importantă a acestui concurs, ci vor sta acasă. În schimb acolo vor ajunge  lucrările cu care au câștigat faza pe județ, iar acestea vor fi notate a doua oară de o comisie de profesori.

”Am aflat că vor merge la olimpiadă doar lucrările noastre de la colega mea Călina. Ei îi spusese doamna. Aș fi vrut să merg pentru că e prima mea olimpiadă națională”, a spus Aura Ioana Măndița Șova. Eleva a văzut febrilitatea cu care se pregăteau frații ei de concursul național când câștigau faza pe județ și și-ar fi dorit să treacă si ea prin aceleași emoții.

”Ar fi trebuit să meargă acolo pentru că este primul ei succes și să se bucure și de expriența unui concurs de nivel național”, ne-a spus și Cristina Șova, mama elevei. Ea spune că, deși sunt vremuri grele, ar fi suportat și costurile de deplasare, cum a făcut și cu frații Aurei care au ajuns în această fază a concursului.

Mai multe amănunte citiți în numărul de astăzi al Adevărului de Seară

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite