Bacău: Miting de protest împotriva violențelor de la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 200 de cetățeni moldoveni și români au aprins astăzi lumânări în centrul Bacăului în memoria victimelor din Republica Moldova

Studenții și liceenii din Republica Moldova care sunt la studii în Bacău au participat astăzi la un miting în Piața Tricolorului din centrul orașului. Aceștia au protestat împotriva victoriei obținute de comuniști la alegerile legislative ce au avut loc duminică la Chișinău.

Mitingul a adunat în fața Prefecturii Bacău aproximativ 200 de cetățeni atât moldoveni cât și români care au aprins lumânări în memoria victimelor din capitala  Republicii Moldova și au afișat lozinci împotriva Partidului Comunist.

”Dacă nu putem să-i susținem fizic pe compatrioții noștri măcar să fim alături de ei cu sufletul. Dorința noastră cea mai mare este să scăpăm de acest regim comunist care ne-a condus țara  timp de opt ani”, a declarat Iurie Popescu, reprezentantul comunității de basarabeni din Bacău.

În județul Bacău învață aproximativ 180 de elevi și studenți din Republica Moldova la miting participând mai bine de jumătate dintre aceștia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite