Bacău: Medicii de familie refuză să facă de gardă în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorii din Bacău nu sunt de acord să acorde consultaţii pentru cazurile de urgenţă

Doctorii băcăuani care au cabinete de familie critică decizia Ministerului Sănătăţii prin care sunt înfiinţate centre de permanenţă. Aceasta deoarece medicii vor fi nevoiţi să asigure pe rând gărzi în cabinetele lor astfel încât şi la sfârşitul săptămânii bolnavii să poată fi consultaţi.

Cadrele medicale spun că au mai trecut printr-un experiment similar în urmă cu şapte ani. „În 2002 au funcţionat primele centre de permanenţă. În Bacău erau opt centre în care medicii de familie făceau de gardă. Probleme au fost şi atunci şi totul a pornit de la finanţare. Am avut colegi care nu au primit banii pe gărzi şi patru luni”, a declarat medicul George Coneac, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Bacău.

Pacienţii apreciază schimbarea
Cei mai bucuroşi de reînfiinţarea centrelor de permanenţă sunt pacienţii, care nu ar mai fi nevoiţi astfel să meargă la spital pentru o consultaţie. „Locuiesc chiar lângă un dispensar medical. Mi-ar fi mult mai uşor, în caz că mi-ar veni rău, să ajung până la uşa medicului de familie care ar face de gardă acolo. La Urgenţele din spital e tot timpul foarte aglomerat”, explică băcăuanul Toader Arapu.

Mai multe amănunte despre acest subiect aflaţi în „Adevărul de Seară“

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite