Bacău: Ieșeancă suspectă de gripa porcină pe aeroportul Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pasageră a cursei aeriene Torino-Bacău a fost transportată de urgență la spital după ce a declarat că are febră și dureri în gât

   

  Alexandra C.(21 ani) din Iași s-a aflat astăzi printre pasagerii avionului care la ora 14.00 au aterizat pe Aeroportul ”George Enescu” din Bacău după o vacanță petrecută la Torino.

Pentru că tânăra a declarat în formularul ce se completează de toți turiștii care se întorc din țări în care au fost înregistrate cazuri de gripă porcină că are febră, tușește și o doare în gât, Alexandra a  fost imediat transportată la spital.

”Pasagera a spus că a plecat din România pe 1 mai într-o vacanță la Torino și că a început să se simtă rău încă din Italia. A fost chemată imediat o Ambulanță și a fost însoțită de asistenta aeroportului la Spitalul Județean de Urgență”, a declarat Tudor Adam, dispecer de zbor pe Aeroportul Bacău.  

Pasagera suspectă de gripă porcină a fost transportată în izolatorul secției de Boli Infecțioase, unde a fost consultată de medicul de gardă.

”A fost o alarmă falsă. După consult s-a stabilit că fata suferă de o viroză clasică. A început să facă febră și să aibe dureri în gât după ce a prins-o ploaia pe o terasă din Italia. A venit însoțită de prietenul ei care nu avea însă niciun semn de boală”, ne-a declarat medicul infecționist Valerica Ciobanu, director adjunct al Spitalului Județean de Urgență.

Ieșeanca a părăsit spitalul băcăuan după ce i s-a recoltat și un exudat faringian, analiză de laborator care va stabili și mai exact diagnosticul tinerei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite