Bacău: Elevii băcăuani își vor primi înapoi Banii de Liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri vor primi lunar burse sociale în valoare de 180 de lei

Peste 900 de elevi băcăuani vor primi din nou ”Bani de liceu”. Până în luna martie a acestui an 6.685 de tineri din județ beneficiau de bursa socială de 180 de lei lunar, doar în condițiile în care fiecare membru al familiei cumula un venit lunar mai mic sau egal cu 200 de lei. După această dată, Guvernul a hotărât ca venitul să nu depășească 150 de lei, lăsând sute de elevi din Bacău fără bursă socială.

”Timp de două luni elevii care provin din familii cu o situație financiară precară nu au primit niciun ban de la bugetul Educației, indiferent de rezultatele lor școlare. Acest lucru i-a descurajat pe foarte mulți tineri care trăiau practic din acești bani”, ne-a spus Claudia Merticariu, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului școlar Bacău.  Mai exact, în luna martie și aprilie doar 5.760 de elevi din județ au primit Banii de Liceu.

Vești bune pentru elevii băcăuani

În ciuda acestei situații, se pare că lucrurile vor reveni din nou cum au fost. ”Guvernul a aprobat ca începând de luna viitoare să se revină la forma inițială a proiectului, când venitul pe membru de familie era mai mic sau egal cu 200 de lei. Prin urmare, toți elevii care nu se mai încadrau cerințelor vor intra din nou în grafic. Mai mult, ei își vor primi banii retroactiv”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite