Bacău: Criză financiară la puscărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul Penitenciarului din Bacău este cu 75% mai mic față de cel de anul trecut

Penitenciarul Bacău trebuie să se mulţumească cu doar 25% din bugetul necesar întreţinerii pentru anul în curs. Necesarul pentru plata facturilor, a salariilor, a hranei şi a întreţinerii curente este de 15 milioane de lei. Suma este mult mai mică față de anul trecut, iar din întreaga valoare 1 milion de lei este asigurat din fonduri proprii.

 „În 2008 am funcţionat cu 50% din bugetul prevăzut. Anul acesta trebuie să strângem cureaua şi mai mult. Din suma care ne-a fost alocată, 1 milion de lei este reprezentat de veniturile proprii”, a declarat Claudiu Mărgășoiu, directorul Penitenciarului. Conform celor declarate, el este pesimist că vor putea realiza toate cheltuielile cu această sumă întrucât, conform legii deținuții nu sunt obligați să lucreze pentru a-și plăti întreținerea.

 „Legea 275 privind executarea pedepselor privative de libertate nu-i obligă pe deţinuţi să muncească pentru a-şi plăti întreţinerea. Anul trecut am făcut venituri pentru că am avut societăţi care au oferit de lucru. Acum nu ştim dacă acest lucru va mai fi posibil și prin urmare rămâne de văzut cum ne vom descurca”, a mai spus directorul. 

Mai multe amănunte mâine în ”Adevărul de Seară”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite