Bacău: Cristi Sava este pasionat de dans sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de partenera sa, Alexandra Ghinea, băcăuanul a câștigat o sumedenie de premii la concursuri naționale dar și internaționale

Cristi Sava este cunoscut în Bacău ca fiind unul dintre cei mai talentaţi tineri la dans sportiv. De 14 ani se pregăteşte zi de zi pentru a fi pe podiumul concursurilor naţionale şi internaţionale, lucru pe care l-a şi obţinut în numeroase rânduri. Efortul său nu e mic dar, după cum spune el, se merită pentru că face totul din pasiune. „Nu pot trăi fără dans deoarece este unul dintre lucrurile care mă disciplinează. Acest sport m-a educat şi m-a ajutat să devin alt om, cu mai mult curaj şi comunicativ”, ne-a explicat Cristi.

Dansează de la opt ani

Băcăuanul şi-a descoperit pasiunea pentru dans încă de la vârsta de 8 ani. Era în clasa a II-a, când la îndrumarea mătuşei lui s-a înscris la unul dintre cluburile de profil din oraş. „Părinţii mei sunt surdo-muţi aşa că de mine s-a ocupat foarte mult şi mătuşa mea care nu are deficienţe de auz. Ea a fost cea care a hotărât că nu e bine să-mi pierd vremea doar la joacă şi că e timpul să fac dans”, a mai spus el.

Totul însă nu a mers ca pe roate de la început. Cristi ne-a povestit că la primul curs a avut extrem de multe emoţii, dar în ciuda firii sale emotive, antrenoarea sa Liliana Samoilă le-a transmis părinţilor că este un copil foarte talentat. Au urmat repetiţii intense şi după numai doi ani a participat la primul concurs.

„Cu prima mea parteneră, pentru că am schimbat şapte de atunci, am ocupat la acea competiţie locul 25 din cele 30, câte erau. Chiar dacă eram printre ultimii, antrenoarea ne-a felicitat şi ne-a sfătuit să nu fim dezamăgiţi”, a mai adăugat el. Cu toate acestea, Cristi a avut un moment de ezitare. „Am vrut să renunţ şi am oprit o lună antrenamentele. Atât a durat pauza mea pentru că mi-am revenit imediat, chiar dacă la vârsta aceea era mai tentant să stai afară cu prietenii la joacă”.

Alături de partenera sa, premiant la competiţii importante

Din 1999 o are alături pe Alexandra Ghinea, actuala sa parteneră de dans. Împreună cu ea, Cristi a urcat pe podiumurile concursurilor de specialitate organizate atât în ţară dar şi în străinătate. A început cu locul I, la concursurile naţionale la categoria de 10-11 ani, iar din 2000 a avut şansa de a participa la Campionatele Naţionale de Dans Sportiv unde a ajuns până în finale de fiecare dată.

„Odată cu schimbarea categoriei de vârstă, cerinţele sunt din ce în ce mai dificile pentru noi. Mişcările dansurilor sunt mai complicate de aceea, ne petrecem şi până la opt ore în fiecare zi repetând la club. Rezultatele nu întăzie să apară şi premiile pe care le obţinem ne motivează să continuăm”, a încheiat Cristi Sava.

Profil

Născut- 01.03.1988, Bacău

Educaţie- este în anul doi la Colegiul de Antrenori de Dans Sportiv, Reghin

Experienţă- practică dansul sportiv de 14 ani

Familie- locuieşte cu părinţii, nu are fraţi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite