Bacău: Copiii de la Gradiniţa 24 au serbat “Ziua Sacoşei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de preşcolari au învăţat primele noţiuni de protecţia mediului

Preşolarii Grădiniţei 24 din Bacău au marcat, ieri “Ziua Sacoşei” prin intermediul unei acţiuni inedite. Micuţii, ajutaţi de colegii lor mai mari, de la Şcoala 15 din Bacău, au adus, fiecare de acasă câte o sacoşă de plastic din care, cu ajutorul educatoarelor, au confecţionat pălării ecologice.


Totodată, prichindeii s-au întrecut într-o paradă a costumelor realizate din materiale reciclabile. Activitatea s-a încadrat în proiectului educaţional “Ecopitici-refolosici” iniţiat de educatorul Rodica Radovici. Participanţi la eveniment, reprezentanţii Agenţiei Regionale şi Locale pentru Protecţia Mediului Bacău le-au aratat, la rândul lor, ecopiticilor, câteva filmuleţe despre ceea ce înseamnă consumul necontrolat de pungi de plastic, iar la final i-au premiat cu diplome.

Mulţumit de implicarea preşcolarilor, directorul Agenţiei Regionale de Protecţia Mediului, Ioan Movilă, a declarat că este bucuros să vadă interesul mare al copiilor pentru astfel de activităţi. “Sunt fericit să văd că aceşti tineri participă şi confecţionează singuri diferite obiecte din deşeurile pe care le generează. Numai prin aceste acţiuni îi putem învăţa că de fapt, deşeurile sunt o materie primă pentru multe alte lucruri utile şi că ele trebuiesc colectate selectiv”.
“Ecopitici-refolosici” este un miniproiect din programul “Ocolul infinitului mic pornind de la pitic”, finanţat de Adiminsitraţia Fondului pentru Mediu, al cărui aplicant este ONG-ul Scut Verde din Oneşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite