Bacău: Comunitarii vă pot lăsa fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei nu vor putea să ia la puricat şoferii care vorbesc la telefon când conduc, dar îi vor putea trage pe dreapta pe cei care trec pe roşu.

Moldovenii cu permise auto vor trebui să fie de două ori mai atenţi când circulă pe stradă după decizia ministrului de interne Dan Nica de a da poliţiştilor comunitari şi atribuţii pe linie rutieră. Totodată, denumirea Poliţiei Comunitare va fi schimbată în cea de Poliţie Locală. „Pentru a compensa deficitul de personal de la Poliţia Rutieră în viitor vor fi 60 de agenţi de la Poliţia Comunitară, care vor fi instruiţi pentru a colabora cu Poliţia Rutieră", ne-a declarat Alexandru Hordilă, şeful Poliţiei comunitare Iaşi.

„Puteri" noi pentru comunitari

Atribuţiile lor în materie rutieră sunt acum relativ restrânse. În viitor, poliţiştii comunitari vor fi însă un ghimpe în coasta şoferilor, mai ales în cazul contravenţiilor mărunte, pe care mulţi dintre conducătorii auto le fac dacă în preajmă nu este un poliţist de la Rutieră. Şeful Poliţiei Comunitare este însă convins că nu vor exista probleme pentru că principalele victime ale subalternilor săi vor fi şoferii care opresc, staţionează sau îşi parchează maşinile fără să ţină cont de regulile de circulaţie. „Ei îi vor putea sancţiona şi pe acei şoferi care intră, de exemplu, cu maşinile pe străzi unde accesul este interzis şi vor participa la fluidizarea traficului", mai spune Alexandru Hordilă.

În plus, poliţiştii comunitari au puteri depline asupra celor care forţează semaforul şi trec pe culoarea roşie.

Un poliţist comunitaro-rutier nu va putea niciodată să oprească un şofer în trafic pentru a-i controla actele sau dacă acesta nu poartă centura de siguranţă ori vorbeşte la telefonul mobil la volan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite