Bacău: Ciprian Argintaru A făcut turul ţării (PORTET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Ciprian Argintaru A făcut turul ţării (PORTET)
Bacău: Ciprian Argintaru A făcut turul ţării (PORTET)

Ciprian Argintaru este cel mai tânăr şofer de autocamioane din Bacău. La 24 de ani, este îndrăgostit de profesia sa, care i-a permis să vadă locuri frumoase.

Băcăuanul s-a făcut şofer după ce toată copilăria a visat că va ajunge să se plimbe prin lume la volanul unei maşini. Universul său a fost mereu plin de maşinuţe, camioane şi tiruri. „Mi-am dorit de mic să şofez pe maşini mari. Condusul m-a fascinat dintotdeauna şi, de aceea, când am împlinit 18 ani am dat  examen pentru permisul de conducere“, a explicat tânărul. În doi ani, Ciprian a luat cursuri pentru a putea conduce pe orice autovehicul. „Am obţinut permis pentru categoriile B, C, D şi E şi, cu excepţia motocicletelor, am condus orice, de la maşină mică, camion şi până la tractor sau TIR“, a mai spus şoferul. 

„Nu aş putea practica nicio altă meserie“
Prima şi sigura meserie a lui Ciprian a fost cea de şofer de camion. „Când am fost angajat pe camion, mi-am dat seama că până la visul meu de a fi şofer pe TIR nu mai era decât un pas“. Între timp, visul a prins contur: a fost angajat ca şofer pe TIR şi de atunci parcurge toate traseele României.

„Când am fost angajat, eram conştient de faptul că meseria de «truck driver» era singura care-mi oferea posibilitatea de a călători. Mai târziu, am apreciat şi faptul că este şi o meserie bine plătită“, a explicat Ciprian Argintaru. Meseria i s-a părut o oportunitate din toate punctele de vedere, pentru că din cabina TIR-ului, acesta a reuşit să vadă în doi ani mai multe locuri decât majoritatea românilor. „Am colindat în lung şi-n lat toate judeţele şi străduţele acestei ţări. Acum asta a devenit o obişnuinţă şi nu aş putea practica nicio altă meserie. Petrec mai mult timp pe TIR decât în oricare altă parte“, a explicat tânărul.

Turistul din spatele volanului
În călătoriile sale, când trebuia să transporte marfă dintr-un stat în altul, tânărul „trucker“ a trecut prin multe peripeţii. A petrecut zile în şir în mijlocul câmpului şi a circulat sute de kilometri în plus din cauza lipsei indicatoarelor. „Mi s-a  întâmplat să fiu atenţionat în trafic de poliţişti fiindcă nu am parcat unde trebuia sau că depăşisem viteza legală. Cele mai multe amenzi le-am încasat pentru parcări în locuri nepermise, ca să mă odihnesc“, a adăugat Ciprian
Argintaru.

Profil

Născut. 10 august 1985, Bacău.
Studii. A absolvit
şcoala profesională
de bucătari
şi ospătari.
Familie. Este
necăsătorit.

Întrebări şi răspunsuri

De ce te atrage această meserie?
Şofatul pe TIR mă fascinează pentru că-mi fac numeroşi prieteni, atât români, cât şi de alte naţionalităţi, pe care-i întâlnesc zilnic în timpul traseelor pe care le parcurg.

În afară de TIR, ce altceva ţi-ar plăcea să coduci?
Mi-aş dori mult să pilotez un avion, să fiu în aer şi să execut acrobaţii. Şi pilotajul este o pasiune de-a mea.

Ce-i place

În timpul liber, tânărului îi place să călătorească şi să pescuiască. Pentru Ciprian pescuitul este modul ideal pentru relaxare şi-l face să uite de tot zgomotul din trafic.

Ce nu-i place

Nu suportă oamenii supăraţi sau trişti şi de foarte multe ori încearcă să îi binedispună fie povestindu-le o întâmplare amuzantă, fie spunându-le un banc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite