Bacău: Bătaie pe posturile de gardian în penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 180 de băcăuani vor unul dintre cele 17 posturi vacante la Penitenciarul de Maximă Siguranță

La poarta Penitenciarului bat mai mulți băcăuani ca niciodată. Anunțul că instituția scoate la concurs 17 posturi de agenți în sectorul siguranță a stârnit interesul a peste 180 de persoane dornice să-și găsească un loc de muncă.

Oferta penitenciarului li s-a părut tentantă chiar și femeilor. Pe patru posturi vacante, până pe 30 aprilie se înscriseseră 32 de femei. Majoritatea celor care au dat năvală la poarta instituției de detenție din Bacău au fost dintre cei care se înscriseseră luna trecută la concursul pentru polițiști, anulat însă pe ultima sută de metri.

”Am avut zilnic peste 20 de persoane care s-au înscris la concurs. Luni ne așteptăm să vină chiar mai mulți candidați”, ne-a declarat Claudiu Margasoiu, director al Penitenciarului Bacău.

Cum condițiile de participare la concurs nu prevăd o limită de vârstă, cei care și-au depus deja dosarele nu sunt doar tineri de până în 30 de ani.

”Dacă dintre cei care vor câștiga posturile se vor afla persoane de peste 40 de ani, acestea nu vor putea beneficia de pensie militară pentru că nu vor ajunge la vechimea prevăzută de lege”, a mai spus Margasoiu. Ultimele înscrieri se mai pot face în ziua de 4 mai.

Mai multe amănunte citiți în ediția de mâine a Adevărului de seară!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite