Bacău: Bacăul, judeţ tânăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statisticile arată că media de vârstă este de 38 de ani

Cei mai tineri băcăuani locuiesc la sate, iar în mediul urban se găsesc mai mulţi vârstnici.

Băcăuanii se numără printre cei mai tineri locuitori din ţară. Media de vârstă este de 38 de ani şi a fost calculată de către angajaţii Direcţiei Judeţene de Statistică. Femeile sunt mai în vârstă decât bărbaţii cu aproape doi ani atât la sate, cât şi la oraşe.

La sate se nasc mai mulţi copii

„Populaţia cea mai tânără este la sate, deşi tot acolo regăsim şi cei mai bătrâni locuitori. Explicaţia este simplă: la sate femeile nu prea fac avorturi”, ne-a spus Eugenia Harja, şeful Direcţiei Judeţene de Statistică.

În plus, rata natalităţii s-a păstrat aproape constantă în Moldova, spre deosebire de celelalte regiuni ale ţării.  Media de vârstă la bărbaţii care stau în oraş este de 37 de ani, iar la cei de la ţară de 36,6 ani. Femeile sunt decane de vârstă atât la oraş, cât şi la sat cu cei 39 de ani care au rezultat din datele statistice. Medicii au şi o explicaţie pentru numărul mare de persoane tinere. „În Ardeal cuplurile folosesc prezervativul de pe vremea lui Ceauşescu şi rata natalităţii este foarte scăzută. În Bacău, înainte de 1989, media naşterilor era de 4.200-4.300 pe an. Acum este în jur de 3.800-4.000”, ne-a spus medicul Vladimir Corneleac.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite