Bacău: Alex Scurtu este pasionat de fotografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băcăuanul vrea să devină fotoreporter. Pozele făcute de el l-au clasat săptămâna trecută pe locul I, la categoria jurnalism a Festivalului Internațional de la San Remo.

Alex Scurtu a avut dintotdeauna o pasiune pentru arta fotografică. A realizat de-a lungul timpului sute de fotografii în care a surprins lumea din jurul său în diferite ipostaze. Dacă la început pentru el acest lucru a fost un mod de a-și petrece timpul liber, mai târziu și-a dat seama că vrea să devină fotograf profesionist.

Aparat scump pentru fotografii de calitate

Băcăuanul și-a luat pasiunea în serios încă de la 15 ani. Chiar dacă la acea vârstă folosea un aparat mai puțin performant, fotografiile realizate de el au impresionat încă de atunci oamenii din jurul său. ”Toată lumea rămânea uimită de imaginile pe care le surprindeam pe obiectivul aparatului meu. Am avut norocul ca o bună parte din ele să mi le vadă un bun prieten, Sebi Sascău, care m-a încurajat să devin fotoreporter. El mi-a spus că am ochiul format pentru așa ceva și că ar fi păcat să renunț”, ne-a mai zis Alex.

Amicul său, fotoreporter la un ziar din Bacău, îl pregătește și astăzi pe Alex să devină ce și-a dorit din totdeauna, fotograf de presă. Cu toate acestea, băcăuanul nu ar fi putut face nimic fără un aparat performant. ”Dacă la început aveam un aparat de 400 de lei, în prezent am unul de aproape o mie de euro. A fost un efort dar a meritat investiția pentru că pot face în sfârșit fotografii de o calitate foarte bună”, a mai completat băcăuanul.


O investiție cu noroc


Camera l-a ajutat pe Alex să realizeze o serie de fotografii care au fost premiate chiar săptămâna trecută la Festivalul Internațional de la San Remo. În concurs a obținut locul I la categoria jurnalism, unde pozele sale au fost susținute de texte realizate de o colegă de la Târgu Ocna. ”Am participat cu nouă fotografii pe tema . În echipă, alături de colega mea am reușit să impresionăm juriul și astfel am câștigat locul I”, a mai explicat el. Premiul a venit ca o recunoaștere a talentului său, după cum a mai povestit Alex și diploma i-a demonstrat că imaginile realizate cu mâna lui pot impresiona oameni din toată lumea.

Tot el ne-a mai spus că acest lucru nu ar fi fost posibil fără ambiția sa de a fi cât mai original. ”Eu încerc să vin mereu cu ceva nou. Dintr-un conflict pot scoate în evidență ceva comic. Depinde de mesajul pe care vreau să-l transmit prin poza mea. Mă gândesc mereu că am un reporter lângă mine și fotografia mea trebuie să-i susțină textul”, a încheiat Alex.


Profil
Născut
-21 noiembrie 1989, Onești
Educație- este elev în clasa a XII-a la Liceul de Artă din Bacău
Experiență- se pregătește de trei ani să devină fotoreporter
Familie- locuiește cu părinții, are doi frați

Întrebări și răspunsuri

Ce lucruri îți place să fotografiezi?

Te inspiri din fotografii ca să realizezi un desen?

Da, pentru că foarte multe dintre lucrurile fotografiate de mine mă pot inspira într-o compoziție. Pozele pot suprinde detalii pe care eu nu trebuie să mi le mai amintesc. Cele două pasiuni ale mele se completează.

În general pozez orice, dar cel mai mult îmi place să fotografiez oameni pentru că sunt foarte expresivi. E fascinant să-i surprinzi în diferite stări și în special, să vezi chipurile lor pe obiectiv când sunt luați pe nepregătite. Mi-ar plăcea să devin fotograf de râzboi și pozele mele să rămână în istorie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite