Bacău: Agenții economici pot primi finanțare de la bugetul de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intreprinderile Mici și Mijlocii pot accesa fonduri nerambursabile

Angajații Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Bacău au anunțat că din 28 aprilie încep înscrierile on-line și depunerile de dosare în cadrul a șase programe cu finanțare de la bugetul de stat. Legat de acest lucru, Cristina Ghindă, directorul oficiului, ne-a explicat că ”programele sunt cuprinse în planul de măsuri anti-criză al Guvernului și implică scheme de finanțare nerambursabilă.”
Mai exact, intreprinderile mici și mijocii (IMM) pot obține bani pentru desfășurarea serviciilor de instruire sau consultanță, pentru dezvoltarea și modernizarea activităților de comercializare a produselor și pentru susținerea artizanatului și meșteșugăritului.
De asemenea, se pot obține fonduri pentru dezvoltarea IMM-urilor prin fonduri în limita sumelor plătite pentru profitul brut reinvestit, pentru transferul afacerilor și sprijinirea culturii antreprenoriale a femeilor manager din acest sector. ”Sunt eligibile societățile care au cel puțin un an de la înființare și au înregistrat profit în activitate. Acestea sunt obligate să nu aibă datorii la buget, să dețină capital integral privat și să-și desfășoare activitatea pe teritoriul României”, ne-a mai explicat directorul.
Dosarele se pot depune la sediul Oficiului de pe strada Mihai Viteazu de luni până joi, între 8.00 și 16.30 și vineri între 8.00 și 14.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite