Bacău: Adolescenții băcăuani au sărbătorit Ziua Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la primele ore ale dimineții ei au participat la mai multe competiții sportive

Zeci de adolescenți din Bacău au sărbătorit astăzi Ziua Tineretului. În ciuda vremii capricioase, aceștia au venit încă de dimineață la Sala de Ateletism, unde Direcția pentru Tineret și Sport a organizat pentru ei o serie de competiții sportive. Primul concurs la care s-au înscris aproximativ 30 de tineri a fost crosul care  s-a desfășurat în zona Sălii Sporturilor.

Inițiativa organizatorilor a fost bine primită de către adolescenții băcăuani care au putut astfel să-și verifice aptitudinile sportive. ”Știam de mult de acest concurs și m-am antrenat cu două săptămâni înainte. Am vrut să verific dacă sunt în formă și dacă fac față unei astfel de competiții din punct de vedere fizic”, ne-a declarat Petronela Simiuc, câștigătoarea locului I la crosul organizat pentru tinerii sub 15 ani. Cea de-a doua competiție a presupus un concurs de viteză pe role și a avut loc în Sala de Atletism. Nici aici adolescenții nu s-au dat la o parte și în numai jumătate de oră, juriul a premiat câștigătorii. ”De 10 ani, de Ziua Tineretului, organizăm un concurs de role. Acesta a devenit deja o tradiție în Bacău. Tinerii sunt foarte încântați de această probă, lucru care s-a văzut și anul acesta”, ne-a spus Todorel Gherase, consilier al Direcției pentru Sport Bacău.

Concurs de fotografie și concert folk

Activitățile sportive au fost completate și de cele artistice. Opt adolescenți, membri ai clubului ”Veniți cu noi”, au expus o serie de fotografii pe teme ecologice. Mai mult, ei au oferit și un spectacol de muzică folk, al cărui invitat special a fost interpretul Victor Smochină. Pentru implicarea lor, tinerii au primit diplome și premii constând în bilete la tabăra Valea Budului, tricouri și șepci din partea reprezentanților Direcției pentru Tineret. ”Am recompensat câștigătorii pentru că vrem să motivăm tinerii să participe cu mai mult interes la astfel de activități extrașcolare. Ei vor să facă sport , iar noi le suntem aproape și îi susținem”, ne-a mai spus Mihai Suștac, directorul Direcției pentru Tineret Bacău.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite