Bacalaureat 2012: Start la înscrieri, de astăzi până miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înscrierile pentru prima sesiune de bacalaureat încep luni și se vor încheia la 30 mai, urmând ca pe 11 iunie să înceapă evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va încheia pe 13 iunie, potrivit calendarului de desfășurare a examenului.

Următoarea probă pe care o vor susține elevii care au terminat clasa a XII a este aceea de evaluare a competențelor lingvistice în limba maternă, care va începe la 13 iunie și se va încheia pe 15 iunie.

Între 18 și 22 iunie, elevii vor susține proba de evaluare a competențelor digitale, iar în perioada 25 și 27 iunie va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Pe 2 iulie vor începe examenele scrise, parte a examenului de Maturitate după cum urmează: probla la limba și literatura română, proba scrisă la limba și literatura maternă (3 iulie), proba scrisă corespunzătoare profilului (4 iulie) și proba scrisă la alegere din aria specializării (6 iulie).

Aproape 300.00 0 de elevi vor susține anul acesta examenul de maturitate, dintre care aproape 100.000 sunt elevii care nu au reușit să obțină note de trecere la sesiunile organizate anul trecut.

Rezultate Bacalaureat 2012

Rezultatele obținute la examenul de bacalaureat vor fi afișate pe 8 iulie, iar eventualele contestații se pot depune pe 9 iulie, în intervalul 08.00 -12.00.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 13 iulie.

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc în perioada august- septembrie, iar înscrierile se fac în intervalul 16-20 iulie.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a afla în timp real toate detaliile despre examenul de Bacalaureat: organizare, subiecte, rezultate Bacalaureat 2012, precum și multe alte știri și evenimente.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite