Mark Mobius: Valoarea BVB s-ar putea tripla în următorii trei - patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Mobius: Valoarea BVB s-ar putea tripla în următorii trei - patru ani
Mark Mobius: Valoarea BVB s-ar putea tripla în următorii trei - patru ani

Mark Mobius, director pentru pieţe emergente la Franklin Templeton, apreciază că valoarea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) se va dubla sau tripla în următorii trei - patru ani. Estimarea are loc în condiţiile în care piaţa de capital românească este, în prezent, una dintre cele mai subevaluate din lume.

"BVB e una dintre cele mai subevaluate pieţe bursiere din lume. Sper că acest lucru se va schimba şi că în următorii ani lichiditatea va creşte foarte mult şi vor exista mult mai multe companii listate", a declarat astăzi Mobius.

Supranumit si guru pietelor emergente, Mobius a estimat că valoarea pe bursa din Bucureşti se va dubla sau tripla în următorii ani, în condiţiile în care vor creşte atât cifrele de afaceri ale companiilor, cât şi numărul societăţilor listate.

"Vrem să fim aici, să beneficiem de această creştere, în general noi investim pe termen lung, iar perioada medie de deţinere a unui portofoliu pentru Franklin Templeton este de 5 ani", a adăugat reprezentantul Franklin Templeton.

Mark Mobius apreciază că există posibilitatea ca piaţa bursieră românească să depăşească alte pieţe bursiere din regiune. Totodată, acesta a explicat că, la nivel global, atât pieţele bursiere, cât şi economiile au atins punctul minim şi că urmează să crească. În plus, el susţine că pieţele emergente îşi vor reveni înaintea celor dezvoltate.

Franklin Templeton este câştigătorul licitaţiei pentru selecţia administratorului Fondului Proprietatea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite