BT Aegon vizează 20% din piaţa pensiilor private

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania intenţionează să se plaseze între primele cinci instituţii de profil din România. BT Aegon Fond de Pensii, care gestionează fondul Vital, a atras circa 10.000 de participanţi pe

Compania intenţionează să se plaseze între primele cinci instituţii de profil din România.

BT Aegon Fond de Pensii, care gestionează fondul Vital, a atras circa 10.000 de participanţi pe segmentul pensiilor private obligatorii, urmând ca până la sfârşitul perioadei de aderare să ajungă la 500.000 de participanţi.

Compania se va baza pe forţa de vânzări proprie, adică a băncii Transilvania. În prezent, compania are o forţă de vânzări de peste 10.000 de agenţi, compusă din 5.300 agenţi de marketing din reţeaua proprie şi brokeri, cu care compania a încheiat parteneriate. BT Aegon Fond de Pensii are un capital social de 7 milioane de euro, urmând ca la fârşitul lunii septembrie acesta să fie majorat semnificativ.

Pe piaţa românească a pensiilor există jucători puternici, iar perioada de aderare este foarte scurtă, a afirmat Gabor Kepecs, directorul general executiv al Aegon pentru Europa Centrală şi de Est. "BT Aegon Fond de Pensii vrea să ajungă între primii cinci jucători de pe piaţa de pe piaţa pensiilor obligatorii din România, după atragerea a 500.000 de participanţi", a precizat Silvia Sîrb, directorul general al firmei.

Investiţii cu prioritate pe piaţa românească

BT Aegon Fond de Pensii va investi 70% din activele fondului de pensii obligatorii (pilonul II) pe care îl administrează în titluri de stat şi obligaţiuni şi 30% în valori mobiliare care se tranzacţionează pe pieţele reglementate din România şi din Uniunea Europeană.

Vital este un fond de pensii obligatoriu (pilonul II), cu un profil de risc mediu, care presupune alocarea a 70% din active în titluri de stat, obligaţiuni de stat, obligaţiuni emise de organisme străine neguvernamentale - Banca Mondială, Banca Europeană pentru Recontrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca europeană de Investiţii (BEI).

Aegon, a doua mare companie de asigurări din Olanda, şi Banca Transilvania, a cincea bancă românească după active, au anunţat pe 19 ianuarie semnarea unui acord pentru înfiinţarea unei companii de pensii private şi a uneia de asigurări de viaţă, iar fiecare dintre cei doi asociaţi deţine câte 50% din acţiuni.

Grupul Aegon urmăreşte să intre şi pe piaţa asigurărilor de viaţă din România, în următoarele şase-nouă luni, a spus Kepecs. El a precizat că grupul şi-a concentrat activitatea în special asupra pieţei pensiilor şi a asigurărilor de viaţă. Grupul Aegon, cu sediul central la Haga, în Olanda, gestionează active de 368 miliarde de euro şi are peste 40 milioane de clienţi, în mai mult de 20 de state.

Grupul olandez Aegon urmăreşte să intre şi pe piaţa asigurărilor de viaţă din România, în următoarele şase-nouă luni, şi se bazează pe forţa de vânzare a Băncii Transilvania
Gabor Kepecs
directorul general executiv al Aegon
pentru Europa Centrală şi de Est

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite