BT Aegon ţinteşte locul cinci pe piaţa pensiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania a anunţat un profit de 541 milioane de euro la nivel mondial şi o creştere de 51% a operaţiunilor de dezvoltare. Pe piaţa românească, BT Aegon ţinteşte locul cinci în topul

Compania a anunţat un profit de 541 milioane de euro la nivel mondial şi o creştere de 51% a operaţiunilor de dezvoltare.

Pe piaţa românească, BT Aegon ţinteşte locul cinci în topul administratorilor de pensii private şi investeşte 42 milioane de euro în businessul de administrare a pensiilor private. Până la acest moment, fondul Vital înregistrează 67.700 de participanţi.

Compania olandeză de asigurări Aegon N.V. a anunţat un profit de 541 milioane de euro, înregistrând o creştere de 47% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2006, când acesta s-a ridicat la valoarea de 367 milioane de euro.

Acest lucru se datorează, în principal, câştigurilor obţinute din investiţii. Vânzările asigurărilor de viaţă au crescut cu 12%, datorită creşterilor însemnate înregistrate în Anglia şi Ţările de Jos, iar valoarea operaţiunilor de new business, încheiate de Aegon, un indicator-cheie pentru profiturile viitoare, a crescut cu 51%.

În România, Aegon a înfiinţat alături de Banca Transilvania societatea pe acţiuni BT Aegon, ce administrează privat fondul de pensii VITAL. BT Aegon este una dintre cele 18 companii autorizate să administreze fonduri de pensii private obligatorii. În prezent, compania are o forţă de vânzări de peste 10.000 de agenţi, compusă din 5.300 agenţi de marketing din reţeaua proprie şi brokeri, cu care compania a încheiat parteneriate.

"BT Aegon Fond de Pensii vrea să ajungă între primii cinci jucători de pe piaţa pensiilor obligatorii din România, după atragerea a 500.000 de participanţi. Societatea va intra pe profit după aproximativ 8-10 ani", a precizat Silvia Sîrb, directorul general al firmei, încă de la lansarea companiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite