UPDATE Cei cinci speologi blocaţi în Peştera Şura Mare au fost salvaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto-Arhivă
Foto-Arhivă

Cinci speologi au rămas blocaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică în Peştera Şura Mare din judeţul Hunedoara iar unul dintre ei are fracturate o mână şi un picior. Aceştia au fost salvaţi după circa 15 ore.

Cei cinci speologi blocaţi în peştera Şura Mare au fost scoşi din subteran după aproximativ 15 ore. Unul dintre ei, care era rănit,  având o fractură la mână şi una la picior, a fost preluat de o ambulanţă.

La operaţiunea de salvare au participat mai multe echipaje de salvamontişti din Petroşani, Lupeni şi din întregul judeţ.

Speologii făceau o cercetare în momentul în care au rămas blocaţi în peşteră. Salvarea acestora a fost una deosebit de dificilă, deoarece Peştera Şura Mare are şapte kilometri. Pentru recuperarea speologilor, salvamontiştii au avut nevoie de un echipament profesionist ce include bărci şi cabluri. Au fost mobilizaţi poliţişti, pompieri, salvamontişti şi salvamontişti speologi.

La ora 3:00 a intrat în peşteră o echipă de salvamontişti speologi, singurii care pot interveni în această situaţie delicată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite