BOTOŞANI: Festival de teatru pentru liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 3-9 mai se va desfăşura la Botoşani prima ediţia a festivalului de teatru dedicat liceenilor, „Amfiteatru”.

 Deschiderea oficială a festivalului va avea loc  pe Pietonalul Unirii, duminică, 3 mai, începând cu ora 17.30. La ora 19.00 la Teatrul Mihai Eminescu va fi pus în scenă şi primul din cele 11 spectacole înscrise în concurs.

Elevii Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, îndrumaţi de actorul Cătălin Paraschiv vor încerca să impresioneze juriul şi spectactorii cu piesa „Sânziana şi Pepelea”.

„ Piesa este o adaptare după un text al lui Vasile Alecsandri din care am tăiat foarte mult pentru că  trebuie să mă încadrez într-o oră. Este pentru prima dată când lucrez cu elevi de liceu iar lucru cu ei a fost pe cât de dificil pe atât de plăcut. Ştiu că vom face o figură frumoasă duminică pentru că am muncit foarte mult”, a precizat Cătălin Paraschiv.

 Actori sau spectactori, elevii se arată extem de încântaţi de acest festival. „Mă bucur pentru că avem ocazia să ne descoperim şi să facem ceea ce ne place. Mie îmi place foarte mult teatrul dar acum mi-am dat seama că scena nu este pentru mine. Am să merg la spectacol să le ţin pumnii colegilor mei”, a spus Diana, elevă a Grupului Şcolar Industrial „Dimitrie Negreanu”.

 Ultima zi de spectacol va avea loc sâmbătă 9 mai, când vor fi decernate şi premiile. Evenimentul este organizat de Teatrul Mihai Eminescu, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar judeţean şi Consiliul Judeţean Botoşani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite