BOTOŞANI: Concurs organizat de pompieri pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “ Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar  Judeţean Botoşani organizează sâmbătă, 9 mai 2009, etapa judeţeană a Concursului cercurilor de elevi “Prietenii pompierilor”.

 Acţiunea se va desfăşura la Liceul cu Program Sportiv Botoşani cu începere de la ora 09.00.  Concursul este deschis participării tuturor elevilor din învăţământul gimnazial având ca scop dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă precum şi de a promova atitudinile şi comportamentele corespunzătoare în  situaţii de risc.

 „Pregătirea elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă constituie una dintre priorităţile Inspectoratulului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Nicolae Iorga” Botoşani fiind considerată una dintre cele mai eficiente forme prin care informaţiile ajung în  familii”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Dorina Lupu. 

  
Concursul are douã probe, teoretică şi practică. Proba teroretică are ca scop verificarea cunoştinţelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice prevăzută în protocolul încheiat între Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării, participanţii urmând să rezolve un chestionar cu zece întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor. La proba practică elevii trebuie să-şi arate îndemânarea şi viteza, la pista cu obstacole şi la ştafeta de 400 metri, tot cu obstacole.  Echipele clasate pe primele trei locuri vor fi premiate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite