BOR negociază, la Sofia, cu Biserica Rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşteptată cu mult interes, atât de către Patriarhia Română, dar mai ales de către Biserica Ortodoxă Rusă, întâlnirea dintre cele două bastioane teologice încearcă să rezolve problema

Aşteptată cu mult interes, atât de către Patriarhia Română, dar mai ales de către Biserica Ortodoxă Rusă, întâlnirea dintre cele două bastioane teologice încearcă să rezolve problema reactivării celor trei episcopii româneşti de pe teritoriul moldovean.

"Va merge acolo o delegaţie a BOR, condusă de IPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei. El va fi însoţit de PS Casian al Dunării de Jos, PS Ciprian, episcop-vicar patriarhal, şi de Vlad Cubreacov (preşedinte al Frăţiei Ortodoxe Române din Republica Moldova - n.r.), precum şi preotul Michael Tiţa, consilier patriarhal pentru relaţii externe bisericeşti, în calitate de consultant", a declarat părintele Stoica.

Din delegaţia Bisericii Ortodoxe Ruse vor face parte mitropolitul de Cernăuţi, IPS Onufrie, adjunctul Departamentului de politici externe al Patriarhiei Ruse, nimeni altul decât episcopul Mark de Egoriev; episcopul de Bălţi, PS Marchel Mihăescu şi protoereul Nicolai Balaşov.

Surprinde lipsa din delegaţia rusă a mitropolitului de Smolensk, IPS Kiril, care a preferat să se retragă, în ultimul moment, de la şefia delegaţiei oficiale a ortodocşilor ruşi. Surse din cadrul Sfântului Sinod cred că, prin neprezentarea ierarhului de Smolensk, este foarte probabil ca întâlnirea de azi să nu fie considerată una de maximă importanţă, aceasta trecând în plan secund ca importanţă.

(Corvin Luca Ariciuc)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite