BNS merge cu PRM, CNSLR-Fratia cu PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Structura care va rezulta din fuziunea confederatiilor CNSLR-Fratia si BNS se va numi "Blocul National Sindical Fratia" si va avea sediul principal in strada Ministerului din Bucuresti, in birourile

Structura care va rezulta din fuziunea confederatiilor CNSLR-Fratia si BNS se va numi "Blocul National Sindical Fratia" si va avea sediul principal in strada Ministerului din Bucuresti, in birourile pe care le ocupa acum CNSLR-Fratia. Desi congresul de fuziune va avea loc in octombrie, liderii noii structuri sunt ca si alesi - Marius Petcu, Liviu Luca, din partea CNSLR-Fratia, si Dumitru Costin, Matei Bratianu, din partea BNS. In plus, vor mai fi infiintate 11 posturi de vicepresedinti, 7 repartizate CNSLR-Fratiei, 4 BNS-ului. Structura astfel schitata a fost aprobata la consiliul national al CNSLR-Fratia, desfasurat ieri la Eforie Nord cu oarecare maraieli. Au fost sindicalisti care au considerat ca CNSLR-Fratia ar merita mai multe locuri in conducerea viitoarei structuri, deoarece, fata de BNS, are un numar de membri de 3 ori mai mare. Impartirea posturilor in teritoriu a ramas o problema nerezolvata si probabil va genera lupte crancene si dupa incheierea oficiala a procesului de fuziune. Noua structura nu va avea insa probleme doar cu impartirea functiilor, ci si cu implicarea in politica. CNSLR-Fratia a semnat un acord de parteneriat privilegiat cu PSD si ieri liderii adunati la consiliu au primit o scrisoare din partea lui Adrian Nastase, prin care premierul ii invita sa contribuie la configurarea ofertei electorale a PSD din punctul de vedere al salariatilor pe care ii reprezinta. Avand in vedere numeroasele nemultumiri ale sindicalistilor din Invatamant, Sanatate, Cercetare, industria sticlei, industria gazului etc., aduse la cunostinta PSD-ului si nerezolvate de 4 ani, ar fi fost de asteptat ca oferta sa fie respinsa. N-a fost asa. Delegatii la consiliu au primit-o cu entuziasm. Scrisoarea lui Adrian Nastase nu precizeaza, dar in opinia lui Marius Petcu numarul minim de sindicalisti pe locuri eligibile ar trebui sa fie 8. Dintre acestia, 4 sunt deja cunoscuti - liderii sindicali deputati PSD din actuala legislatura, respectiv Dumitru Chirita, Ioan Andrei, Minica Boaja si Pavel Tudoran. Desi delegatii la consiliu au fost invitati sa faca propuneri pentru celelalte locuri, n-a miscat nici unul. Probabil dupa incheierea consiliului se va face coada la inscrieri. De cealalta parte, BNS prin partidul pe care l-a creat recent - Blocul National Democrat - negociaza cu PRM acordarea a cel putin 15 locuri pe liste. In schimbul parlamentarilor, ofera sustinere la vot. Secretarul general al BND spune ca urmeaza sa aduca in PRM un "bazin electoral" format din cei 400.000 de membri ai Blocului National Sindical si din familiile acestora. Pentru a nu pierde nici oferta PRM, nici a PSD, sindicalistii au hotarat ca vor transa problema implicarii in politica a Blocului National Sindical Fratia dupa alegeri. Singurul perdant din aceasta afacere este Ion Radoi, care, fiind inca membru BNS si deputat PSD, nu se va bucura nici de oferta PSD-ului facuta catre CNSLR-Fratia, nici de oferta PRM.
Ultima ora
C.V. Tudor exclude posibilitatea unei aliante electorale cu BND
El insa nu exclude posibilitatea de a oferi locuri pe liste, in anumite judete, reprezentantilor BND
Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a exclus, ieri, intr-o conferinta de presa, ideea unei aliante electorale intre partidul pe care il conduce si Blocul National Democrat (BND). El a explicat ca o asemenea alianta ar afecta PRM prin cresterea pragului electoral si modificarea sistemului de redistribuire a voturilor si "nu poate fi asimilata" de votantii PRM si ai BND. Corneliu Vadim Tudor a precizat, insa, ca discutiile recente dintre reprezentanti ai BND si parlamentari PRM, care s-au purtat la initiativa lui Matei Bratianu, au demonstrat vointa ambelor parti de a ajunge la un acord. Intrebat daca PRM ar putea oferi locuri pe liste unor reprezentanti ai BND, Vadim Tudor a spus ca acest lucru este posibil avand in vedere ca, in anumite judete, partidul pe care il conduce are chiar si doua-trei locuri eligibile pe liste.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite