BNR reuşeste să-şi acopere pierderile din anii precedenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2008, Banca Naţională a României (BNR) a obţinut un profit de 3,34 miliarde de lei, de şapte ori mai mare decât cel înregistrat în anul precedent, arată cel mai recent raport al instituţiei.

Cifrele mai arată faptul că Banca Centrală a reuşit să acopere în întregime pierderile din anii anteriori, din profitul înregistrat în 2008 şi în primele trei luni ale anului curent. La sfârşitul lui 2008, BNR avea o pierdere netă neacoperită de 6,16 miliarde de lei. Astfel, instituţia a virat la bugetul de stat 607 milioane de lei, mai precis cota de 80% din profitul rămas după acoperirea pierderii.
Potrivit legii Banca Naţională a României este scutită de la plata impozitului pe profit, dar virează la bugetul statului o cotă de 80% din veniturile nete rămase după acoperirea cheltuielilor exerciţiului financiar şi a pierderii exerciţiilor precedente rămase neacoperită din alte surse.
În 2007, BNR a realizat un profit de 458,5 milioane de lei, ce a fost folosit pentru acoperirea pierderilor din anii precedenţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite