Croitoru: BNR nu poate suplini cu succes derapajele politicii fiscale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Croitoru: BNR nu poate suplini cu succes derapajele politicii fiscale
Croitoru: BNR nu poate suplini cu succes derapajele politicii fiscale

Premierul desemnat Lucian Croitoru a declarat astăzi că ideea potrivit căreia Banca Naţională a României (BNR) poate suplini cu succes derapajele politicii fiscale reprezintă "un fel de mit" , arătând că această instituţie trebuie să conlucreze cu Executivul în acest sens.

"Vreau să vă anunţ că este un fel de mit că în România eventualele derapaje în politica fiscală pot fi suplinite cu succes de Banca Naţională a României. Vreau să vă spun că, deşi aparent este aşa, sau a fost aşa de multe ori, costurile pentru astfel de lucruri sunt mari şi conlucrarea este absolut esenţială", a declarat Croitoru, consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, după ce a prezentat structura Guvernului cu care se va prezenta în Parlament.

El a dat asigurări că va fi un premier ce va face tot ce îi stă în putinţă pentru a veni cu soluţii pentru problemele ţării.

Lucian Croitoru: starea financiară a ţării este sub control.


Premierul desemnat a afirmat că în următoarele două luni şi jumătate starea financiară a ţării este sub control, adăugând că prezenţa în România a unei misiuni de evaluare a Fondului Monetar Internaţional, înainte de sfârşitul lunii, înseamnă o ''şansă'' în plus pentru a evita un derapaj în ţara noastră.

''Dar, în plan financiar, îndeosebi în ceea ce priveşte finanţarea bugetului în următoarele luni, nu este loc pentru nicio amânare, nu este loc pentru nicio ezitare şi cu atât mai puţin pentru erori, care ar putea duce la deteriorarea finanţelor ţării. Evident că o astfel de deteriorare ar avea consecinţe în lanţ pentru finanţarea statului, dar nu numai'', a spus Croitoru.

Premierul desemnat a opinat că nu doar construcţia bugetară pe 2010, ci nenumărate alte probleme - de la cele curente, la cele de perspectivă - fac necesară implicarea directă a şefului Executivului.

''Vor urma negocieri complexe, dificile, cu UE, cu FMI, cu alte instituţii financiare internaţionale, cu băncile, cu pieţele de capital, în care premierul, în strânsă conlucrare cu Banca Naţională a României, va avea un rol cheie, într-un moment în care realităţile economico-financiare se schimbă cu rapiditate'', a arătat Croitoru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite