Noul Consiliu de Administraţie al BNR aşteaptă votul Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul Consiliu de Administraţie al BNR aşteaptă votul Parlamentului
Noul Consiliu de Administraţie al BNR aşteaptă votul Parlamentului

Membrii Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României vor fi validaţi joi în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor. Mandatul actualului CA al BNR se termină pe 10 octombrie.

Citiţi şi:


La audierile din comisiile parlamentare de buget-finanţe, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a spus că BNR este integrată în proporţie de 70 la sută în sistemul băncilor centrale europene şi că ar dori ca în noul Consiliu de Administraţie să fie specialişti cu experienţă bancară internaţională.


Comisiile parlamentare de buget-finanţe au avizat marţi noul Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a României, în care, în afara postului de guvernator pentru care Mugur Isărescu a fost votat în unanimitate, PSD a obţinut trei posturi, PDL şi PNL câte două, iar UDMR un post.

Florin Georgescu, propus de PSD, a obţinut avizul favorabil pentru postul de prim-viceguvernator, Cristian Popa, propus de PD-L, şi Bogdan Olteanu, propus de PNL, au primit aviz favorabil pentru posturile de viceguvernatori, iar Nicolae Dănilă şi Dinu Marin (propuşi de PSD), Napoleon Pop (PNL), Virgiliu Stoenescu (PD-L) şi Agnes Nagy (UDMR) au fost avizaţi ca membri în Consiliul de Administraţie.

Acesta este al patrulea mandat al lui Mugur Isărescu. El este guvernator al BNR din 1990 şi a devenit în acest an cel mai longeviv guvernator de bancă centrală în funcţie din lume, intrând în Cartea Recordurilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite