BNR: Băncile trebuie să dea informaţii în 48 de ore despre clienţii insolvenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băncile comerciale trebuie să transmită Băncii Naţionale a României informaţii privind clienţii care au intrat în insolvenţă, în cel mult 48 de ore din momentul în care instituţia de credit a fost anunţată în legătură cu demararea procedurii.

"Le solicităm băncilor să ne anunţe în legătură cu cazurile de insolvenţă, la cel mult 48 de ore din momentul în care au fost înştiinţate de către client. Mai departe, noi verificăm dacă respectivul client mai mare credite şi la alte bănci. Până acum nu primeam astfel de date, eventual aveam indicii din creşteri foarte mari ale provizioanelor", a explicat Nicolae Cinteză, directorul direcţiei de supraveghere din BNR, citat de NewsIn.

El a mai spus că BNR poate solicita băncilor date cu caracter prudenţial, pe lângă raportările efectuate în mod obişnuit.

Potrivit datelor Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR), în primul trimestru al acestui an aproximativ 5.000 de firme au intrat în faliment. Comparativ cu  primul trimestru al anului 2008, în perioada ianuarie-martie 2009, numărul dosarelor deschise pentru procedura de faliment a crescut cu 84%, până la 4.000 de cazuri, potrivit afirmaţiilor directorului general al Coface România, Cristian Ionescu

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite